Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 16 april

* AANHOUDING NA KLOPJACHT VERDACHTEN KLUISDIEFSTAL

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee verdachten aangehouden die worden verdacht van de diefstal van een kluis. Woensdagochtend vroeg rond zes uur kreeg de politie melding van een inbraak heterdaad op de Oude Binnenweg. Een oplettende getuige zag dat twee mannen tegen een deur stonden te trappen en belde de politie. Het volgende moment waren de twee de shoarmazaak ingegaan en liepen naar buiten met een kluis. De gewaarschuwde politieagenten omsingelden het gebied zagen de twee in de omgeving van de Westblaak op een fiets rijden. Bij het zien van de politie, keerden de twee en lieten hun fiets bij de Tuindersstraat achter. Ze vluchtten daarop metrostation Eendrachtsplein in. Medewerkers van de afdeling cameratoezicht van de politie hadden dit gezien en gaven de informatie door. Via meerdere ingangen waren politiemensen het station ingegaan, waarna ze snel een verdachte konden aangehouden. Medewerkers van de afdeling cameratoezicht van de RET hadden in de tussentijd gezien dat de twee verdachte een metrolift was binnengegaan. Op afstand hebben ze daarop de lift stilgezet en de deuren gesloten gelaten. Op basis van deze informatie hielden agenten de man in de lift aan. De kluis lag voor de lift die de agenten in beslag namen. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau waar ze ingesloten werden voor nader onderzoek. De twee Rotterdamse jongens van 16 jaar waren ook in het bezit van inbrekersgereedschappen.


* GETUIGENOPROEP VOOR VERNIELING
MIDDELHARNIS - De politie onderzoekt de toedracht van een incident waarbij een steen door een voorruit van een woning is gegooid. Zondagavond 13 april rond elf uur kreeg de politie melding van een vernieling van een ruit van een huis aan de Berkenlaan. De dader zou weggerend zijn in de richting van de Kastanjelaan. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Een oplettende getuige had harde klap gehoord, keek naar buiten en zag een jongeman, klein van postuur, gekleed in donkere kleding, vermoed trainingspak, in ieder geval met een licht kleurige streep aan één van de zijden van de broek en jas/jack. De getuige heeft zich snel aangekleed en is er achter aan gegaan, maar de dader was toen al weg. Ook in begin februari van dit jaar is bij de woning een ruit ingegooid en lagen er bedreigende, discriminerende leuzen in de brievenbus. De politie is op zoek naar getuigen of naar mensen die anderszins over informatie beschikken rondom dit misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem.


* AANHOUDING BENZINEDIEVEN
FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft vier verdachten aangehouden voor ondermeer benzinediefstal. Dinsdagmiddag rond half drie kreeg de politie melding dat vier jongens in een auto hadden getankt en waren weggereden zonder te betalen. Het bleek dat de auto ook nog gestolen was. Surveillerende politiemensen zagen de auto rijden op de Posthumalaan en hielden de auto staande. Het viertal, een twee Rotterdammers van 15 en 17 jaar oud, een 17-jarige uit Puttershoek en een 20-jarige uit Schiedam, zijn gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau waar de jongens werden ingesloten voor nader onderzoek. Agenten namen de auto in beslag. Deze was op maandagmiddag gestolen op de Aalscholverlaan te Vlaardingen. Eén van de verdachte werd ook in een andere politieregio gezocht voor de diefstal van een auto.


* ACTIE GEHOUDEN TEGEN PROSTITUANTEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft vrijdagavond 11 april vanaf negen uur tot zaterdagochtend 12 april tot drie uur een actie gehouden tegen prostituanten op de Nieuwe Binnenweg. Aanleiding voor de politieactie was dat buurbewoners klaagden over prostituanten in zowel Middelland als het Nieuwe Westen, en dan met name de Nieuwe Binnenweg. In totaal werden acht mannen geverbaliseerd voor het uitlokken tot prostitutie. Tevens krijgen deze acht mannen een brief van de burgemeester thuisgestuurd. De politie schreef verder nog twee verbalen voor mannen die stonden te wildplassen.


* AANHOUDING NA ACHTERVOLGING
ROTTERDAM-WEST / OVERSCHIE - De politie heeft een scooterrijder aangehouden na een achtervolging. Dinsdagavond rond kwart voor acht wilde een politiemotorrijder een scooterrijder controleren omdat hij zonder helm reed. Deze ging er bij het zien van de politie vandoor. Op de Doedesstraat reed de motorrijder de jongen klem en wilde hem aanhouden. Vervolgens kwamen er tientallen mensen die zich met de situatie gingen bemoeien. Om de verdachte aan te houden en mee te nemen is richting de groep mensen gepast geweld gebruikt door de agenten. Daarbij is ook een politiehond ingezet. De 16-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor voor nader onderzoek.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELING AUTO'S
OVERSCHIE / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een onderzoek gestart naar de vernieling van zeven auto's die woensdagochtend rond zes uur met kapotte ruiten werden aangetroffen aan de Van Adrichemweg. Bij zeven voertuigen werden één of meerdere ruiten vernield. De politie onderzoekt de toedracht en bekijkt of er iets uit de auto's is meegenomen. Politiemensen van wijkteam Overschie zorgen dat de auto-eigenaren in kennis worden gesteld zodat zij aangifte kunnen doen. De politie vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van Rotterdam-West op 0900-8844 (lokaal tarief) of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* AANHOUDING NA MISHANDELING
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een jongen aangehouden nadat hij op school een andere jongen had geslagen. De politie kreeg dinsdagmiddag de melding nadat rond half drie 's middags iemand was mishandeld bij een school aan de Botter in Barendrecht. Daar had een 16-jarige Rotterdammer een 14-jarige Rotterdammer in het gezicht geslagen. Daardoor kreeg het slachtoffer meerdere schrammen in zijn gezicht, een opgezwollen rechteroog en een gescheurd onderlid van zijn rechteroog. Politiemensen hebben het huis bezocht van de dader aan de Oranjeboomstraat. De verdachte is daar rond half zeven 's avonds aangehouden. De jongen is even naar het Ikazia ziekenhuis geweest voor de behandeling van zijn verwondingen. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIETOEZICHT BIJ APRES-SKI
ZUID - De politie hield toezicht bij een apres-ski evenement in Ahoy. Tussen 21.00 en 04.00 uur bezochten ongeveer enkele duizenden personen het evenement. Bij aankomst werden de bezoekers door de politie gefouilleerd. Hierbij werden geen wapens en drugs aangetroffen. Los van enkele kleine vechtpartijen als gevolg van overmatig alcoholgebruik, was de sfeer tijdens het evenement goed. De organisatie hield zich aan de vergunningsvoorwaarden en alcoholhoudende dranken werden uitsluitend in de daarvoor bestemde stands verkocht. Ook na afloop van het evenement vonden enkele vechtpartijen plaats, maar die konden door de politie snel de kop in worden gedrukt. In totaal werden 55 mensen bekeurd, waarvan een groot deel voor wildplassen.


* VERKEERS- EN OVERLASTACTIE
ROTTERDAM-ZUID / TARWEWIJK - De politie heeft vrijdag 11 april een verkeers- en overlastactie gehouden op diverse locaties in de Tarwewijk. Daarbij schreven diverse agenten diverse bekeuringen uit voor ondermeer: rijden door rode verkeerslicht (2), geen gordels (17), geen ID (1), niet-handsfree bellen tijdens het rijden (14) en verkeerd parkeren (1). Daarnaast hebben ze mensen bezocht die nog openstaande boetes hadden; agenten haalden hierbij in totaal 170 euro op. Daarnaast hielden ze een man aan die de opium overtrad. De verdachte gaf aan de politie een valse naam op en werd direct overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA INBRAAK IN BAKKERIJ
RHOON / ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden na een inbraak in een bakkerij. Woensdagochtend rond vijf uur kreeg de politie melding van een inbraak in een bakkerij aan de Julianastraat. Gewaarschuwde agenten zagen een auto rijden in de omgeving van de locatie en zetten de achtervolging in. De bestuurder verliet zijn auto en op de Molendijk zagen agenten de bestuurder die voldeed aan het signalement. Politiemensen achtervolgenden de man te voet en hielden hem aan. In de auto lag de kluis en een tas. Agenten namen de voorwerpen in beslag. De auto was vlak voor de inbraak gestolen in de omgeving. De 18-jarige jongen uit Barendrecht is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE ONTDEKT HENNEPKWEKERIJ NA BRAND

ROTTERDAM ZUID - Als gevolg van een brand heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. Woensdagochtend rond drie uur kreeg de politie een melding van een brand in een pand aan de Frans Bekkerstraat. Nadat de brandweer de brand geblust had, bleek het om een hennepkwekerij te gaan. De brand was ontstaan in de meterkast en heeft alleen daar plaatsgevonden. Bewoners van boven- en naastgelegen panden, die als gevolg van de brand hun woningen moesten verlaten, konden al snel weer terugkeren. De hennepkwekerij is ontmanteld en alle materialen zijn vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij.


* POLITIE WAARSCHUWT VOOR HENGELEN/FLIPPEREN

BARENDRECHT / ROTTERDAM-ZUID - De politie waarschuwt inwoners van Barendrecht voor woninginbraken waarbij gehengeld/geflipperd wordt door de brievenbus. De laatste weken stelde de politie, met name in woningen in oud-Barendrecht, bij verschillende woninginbraken meerdere malen de hengel-of flippermethode vast. Uit de woningen werden onder andere laptops weggenomen. Het flipperen houdt in dat via de brievenbus, van buitenaf, een gesloten deur geopend wordt door middel van een klein plastic kaartje. Hierbij wordt het slot niet geforceerd. Om de hengel/flipper-methode te voorkomen geeft de politie aan huisbezitters het advies om nachtsloten te gebruiken, secu-strips (te koop bij officiële verkooppunten) aan te brengen en ramen goed af te sluiten.