Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16-04)

OOSTERHOUT NB, 16 april 2008

Politie grijpt in bij kindermishandeling

WAGENBERG: De politie heeft dinsdagavond 15 april een 48-jarige man en een 37-jarige vrouw gearresteerd. Dat gebeurde op verdenking van kindermishandeling. De 17-jarige dochter was door het tweetal geslagen. De man zou daarbij een stok gehanteerd hebben.

In de vooravond kreeg de politie bericht dat een 17-jarige meisje mishandeld was door haar stiefvader. Het meisje vertelde dat ze onenigheid had gekregen met haar stiefvader, die haar daarna een klap in het gezicht gaf. Haar moeder probeerde tussenbeide te komen, waarbij het slachtoffer ook van haar moeder een klap kreeg. De stiefvader pakte vervolgens een houten steel en ging daarmee zijn stiefdochter te lijf. Het meisje weerde de klappen af, waardoor de stok brak. Ze liep lichte verwondingen op. Ze vluchtte het huis uit en ging naar de woning van een kennis, waarna de politie geïnformeerd werd.

Op basis van de aangifte van het slachtoffer en de verklaringen van getuigen ging de politie over tot de arrestatie van de stiefvader en de moeder van het slachtoffer. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.Voor het slachtoffer is onderdak gevonden bij haar vader.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Twee arrestatie vanwege kweken hennep

SPRANG-CAPELLE: Bij de ontmanteling van een hennepkwekerij pakte de politie twee verdachten op. Naast het kweken van wiet was er ook sprake van fraude met de elektriciteitsmeter. De inval vond plaats op woensdagochtend 16 april 2008.

Op de zolder van een woning aan Van Ravenschot vond het hennepteam van de politie een wietplantage, bestaande uit 72 planten. Medewerkers van energiemaatschappij Essent stelden vast dat er fraude met de meterstand had plaatsgevonden. gaat nog aangifte doen van diefstal van elektriciteit. Bij de inval zijn de twee bewoners gearresteerd. Het gaat om een vrouw van 67 jaar en een man van 65 jaar oud. De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld. Daarbij zijn de hennepplanten en diverse groeibenodigdheden vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie vindt twee wapens en harddrugs bij doorzoeking woning

SPRANG-CAPELLE: Bij de doorzoeking van een woning aan de Akkerwinde vond de politie een twee wapens en drugs. De Waalwijkse politie beschikte over informatie dat een 49-jarige man uit Sprang-Capelle mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. De man is gearresteerd en in verzekering gesteld.

De doorzoeking van de woning vond plaats op dinsdagmiddag 15 april. In de woning aan de Akkerwinde vond de politie een gasdrukpistool en een vlindermes. Daarnaast werd ook 67 gram speed (= harddrugs) aangetroffen. Al deze spullen zijn in beslag genomen. Het pistool bleek een gasdrukpistool te zijn. Bij dit soort wapens wordt de munitie niet afgevuurd, maar geeft wel een luide knal. Ze zien eruit als een echt vuurwapen en zijn voor afdreiging geschikt. De bewoner van het pand, een 49-jarige man, werd gearresteerd. Hij kreeg proces-verbaal voor overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie.

Scooterrijder raakt gewond bij verkeersongeval

WIJK EN AALBURG: Bij een verkeersongeval op de Engelse Stoof in Wijk en Aalburg is een 16-jarige inwoner van Veen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde dinsdagavond 15 april rond 22.45 uur. De scooterrijder werd aangereden door een 56-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg. De man draaide met zijn personenauto de oprit naar een woning in en zag daarbij de scooterrijder over het hoofd. Er volgde een frontale aanrijding, waarbij de scooterrijder tegen het wegdek klapte. Hij was nadien aanspreekbaar en is vanwege verwondingen aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. Technisch onderzoek wees uit dat de scooter iets te snel kon rijden en een gladde achterband had.

Té snelle automobilist raakt rijbewijs kwijt

LOON OP ZAND: Agenten vorderen het rijbewijs in van een snelle automobilist. De man reed 170 km/u over de Midden-Brabantlaan. De maximum snelheid daar is vastgesteld op 120 km/u. De man werd betrapt met een onopvallende politieauto, uitgerust met video-registratie. Dat gebeurde dinsdagavond 15 april om 21.00 uur.
Onopvallende videosurveillance is vooral bedoeld om bestuurders aan te pakken die grove overtredingen begaan, zoals extreem hoge snelheden, bumperkleven, gevaarlijk rijden, agressief weggedrag of gevaarlijk inhalen kortom agressie in het verkeer.

Het rijbewijs van de automobilist wordt ingevorderd bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer en bij herhaling van overtredingen waardoor de veiligheid op de weg ernstig in gevaar is gebracht. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Dagvaarding voor winkeldief

OOSTERHOUT: Een 41-jarige Bredanaar moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De man stal woensdag 15 april rond het middaguur een navigatiesysteem (waarde 169,-) bij een winkel aan Zuiderhout. Hij vroeg aan de kassa naar een navigatiesysteem. Toen hij het in handen had om te bekijken, rende hij ermee de winkel uit. Winkelpersoneel ging achter hem aan en greep hem in zijn kraag. De verdachte werd daarna overgedragen aan de politie. De man bekende het feit. Omdat het niet de eerste keer was en omdat hij een boete niet kon betalen, is er een dagvaarding voor hem opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer