Politie Zuid-Holland-Zuid

16/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 16-04-2008 o Persberichten district I

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Dordrecht is op dinsdagmorgen 15 april door politieagenten aangehouden in een woning in de Colijnstraat. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man zou tijdens een ruzie zijn 20-jarige vriendin hebben geslagen. De vriendin deed daarop aangifte. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

POGING INBRAAK
HENDRIK-IDO-AMBACHT In een supermarkt aan de Reeweg is in de nacht van dinsdag 15 april op woensdag 16 april getracht in te breken. Omstreeks 03.42 uur werd de politie gealarmeerd door een getuige die verdachte personen met de inbraak bezig zag. De politie ging direct met meerdere voertuigen ter plaatse maar trof bij aankomst geen verdachten meer aan. De voordeur van de winkel bleek vernield, de ruiten waren kapot. De verdachten zouden zijn gevlucht via de achterzijde van de supermarkt richting een aldaar gelegen flat. In de omgeving werd echter niemand meer aangetroffen. De kapotte ruiten werd afgeplakt. De winkel is voornemens aangifte te doen.

AUTO GESTOLEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Op dinsdagmiddag 15 april omstreeks 18.20/18.30 uur is de auto van een echtpaar gestolen in de straat Augustijnenkamp. De man en vrouw reden deze straat in, komende uit de richting van de Lastige Eendstraat. In de Augustijnenkamp stopten zij en stapten uit om de garage te openen en vervolgens de auto in te parkeren. Bij het openen van de garage hoorden zij plots dat hun auto werd gestart en reed een onbekende weg met het voertuig richting Nieuwstraat. Het gaat om een zwarte Fiat Stylo met het kenteken 86-NZ-SV. Door de gedupeerden is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in. Indien er getuigen zijn die iets van deze opvallende diefstal hebben gezien in de Augustijnenkamp of de auto ergens hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 15 april een gestolen fiets in beslaggenomen op de Thorbeckeweg. Surveillerende agenten zagen daar een 45-jarige man op de tweewieler rijden. De fiets had geen slot en werd om die reden gecontroleerd. Het vervoersmiddel bleek in 2004 te zijn gestolen vanaf de Reeweg-Oost. De gedupeerde deed destijds aangifte. Hij is inmiddels in kennis gesteld en blij dat hij zijn fiets na vier jaar weer terugkrijgt. De 45-jarige man verklaarde tegenover de politie de fiets te hebben gevonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

RUZIE ESCALEERT IN STEEKPARTIJ
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 15 april een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning in de Colijnstraat. Hij zou een 26-jarige man uit Sliedrecht hebben gestoken met een scherp voorwerp. De twee kregen ruzie over een vrouw. Deze ruzie liep zo hoog op dat de mannen in de woning in gevecht raakten waarbij de verdachte de ander stak. De 26-jarig liep hierdoor lichte verwondingen op in zijn nek. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling cq poging zware mishandeling. De verdacht is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

JONGEREN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot 19 jaar uit Dordrecht zijn dinsdagmiddag 15 april door de politie aangehouden in een woning aan de Goudestein. De politie werd door een getuige geattendeerd op het feit dat de jongeren poogden in te breken in het huis. De wijkpolitie nam poolshoogte en betrapte de vijf in de woning. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor werden ze heengezonden. Een van de jongeren verklaarde de woning waar hij voorheen woonde, te zijn binnen gegaan via het raam omdat er nog spullen lagen.