Politie Zuid-Holland-Zuid

16/04 Hoeksche Waard

Dordrecht , 16-04-2008 o Persberichten district III

BROMFIETSCONTROLE
HOEKSCHE WAARD Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op dinsdag 15 april de gehele dag een bromfietscontrole gehouden in de Hoeksche Waard. Op de locaties N217 in Heinenoord, de Langeweg in Oud-Beijerland en de Kiltunnelweg in s- Gravendeel werden in totaal 57 bromfietsers gecontroleerd en 22 overtredingen geconstateerd. 17 bromfietsers hadden een opgevoerde bromfiets in twee gevallen was het voertuig zodanig opgevoerd dat de kentekenbewijzen werden ingevorderd. De bestuurders krijgen hun kentekenbewijs terug na hercontrole van de bromfiets waar moet blijken dat de snelheid weer voldoet aan de norm. 1 bromfietser droeg geen helm, 1 bromfiets had een niet werkende rem, 1 bromfiets had geen claxon, 1 bromfiets had een gladde band en 1 bromfietser reed zonder dat hij een bromfietscertificaat dan wel rijbewijs heeft. Van alle overtredingen is proces-verbaal opgemaakt.

TWEEDE FIETSENDIEF OOK AANGEHOUDEN
HEINENOORD De politie heeft op dinsdagavond 15 april de tweede verdachte aangehouden inzake diefstal van twee fietsen in Oud-Beijerland en Heinenoord op 14 april j.l. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer. Hij is ingesloten.
Zijn 18-jarige vriend werd een dag eerder al aangehouden, mede dankzij de hulp van attente bewoners. Dit gebeurde op maandagmiddag 14 april 2008 omstreeks 15.00 uur in de Irenestraat in Heinenoord. Getuigen zagen dat er in de Irenestraat een fiets werd gestolen door twee mannen. Buurtbewoners gingen achter de mannen aan en waarschuwde de politie. De 18-jarige verdachte fietste naar de fietstunnel richting Barendrecht en gooide tijdens de achtervolging een fiets voor de auto van een hem achtervolgende buurtbewoner. De tweede man ontkwam vermoedelijk via de tunnel. De 18-jarige werd door de achtervolgende buurtbewoners zo bang dat hij omdraaide en een weiland in rende. Daar werd hij door politieagenten aangehouden. Hij is ingesloten en zit nog vast. De politie heeft de zaak in onderzoek.