CNV BedrijvenBond lokt met baan, bobslee en band

16/04/2008 16:39

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV BedrijvenBond

Utrecht, 16 april 2008

------

'WaytoWork' tweedaags evenement CNV BedrijvenBond in Harderwijk

Vakbond lokt met baan, bobslee en band

De CNV BedrijvenBond houdt op vrijdag 16 en zaterdag 17 mei een groots tweedaags evenement in Harderwijk. 'WaytoWork' heet dit banen- en opleidin-genspektakel. Het omlijst het congres dat de bond op zaterdag 17 mei houdt. "De CNV BedrijvenBond wil die twee dagen op alle mogelijke manieren laten zien dat de vakbond een factor voor succes is. Dat het lidmaatschap van de CNV BedrijvenBond succes biedt, van begin tot eind", stelt voorzitter Jaap Jongejan.

Vrijdag en zaterdag staan voor een belangrijk deel in het teken van ontdekken van kansen en mogelijkheden in opleidingen en banen. Bedrijven uit alle bedrijfstakken waarin de CNV BedrijvenBond actief is presenteren zich twee dagen lang op dynamische wijze op het grote manifestatieterrein in Harderwijk. Centraal daarbij staat de beleving, het doen. Er is een bobsleebaan. Het gaat immers om banen in Harderwijk. Maar ook -bijvoorbeeld - een G-krachtsimulator van de Koninklijke Luchtmacht en een klimpaal van 10 meter hoog.

Er is ook vermaak: vrijdag zijn er optredens van Nathalie, Nikki en Charlene en Ali B. Zaterdag treden Lois Lane en Edsilia Rombley op.

CNV Werkt
'WaytoWork' is bedoeld voor jongeren en ouderen. Voor lieden die nog met een opleiding bezig zijn en zich afvragen welke kant ze nou eigenlijk op willen. Maar ook voor mensen die al werken, maar zich willen opwerken. Naar ander werk of naar een andere functie.

Dit laatste brengt tevens een nieuwe aanpak van de CNV BedrijvenBond in beeld: CNV Werkt. De bond manifesteert zich daarbij op geheel nieuwe wijze. Voorzitter Jaap Jongejan: "Wij zijn geen bond waar je alleen met problemen aanklopt. Een lidmaatschap bij de CNV BedrijvenBond levert je een dynamische carrière op. Ik durf zelfs te stellen dat een lidmaatschap bij ons ervoor zorgt dat je niet meer werkloos zult zijn. Nooit lang althans. Wij willen onze leden voortdurend helpen, het hele leven lang. CNV Werkt is daarmee meer dan een loopbaancoach. Wij bieden onze leden een onderhoudscontract voor hun loopbaan aan. Samen met je bond permanent op je qui vive. Wat leeft er? Wat gebeurt er? Waarin zit mijn kans? Wat wil ik worden?"

Congres
Op zaterdag 17 mei houdt de CNV BedrijvenBond - midden op het manifestatieterrein - zijn vierjaarlijks congres als onderdeel van WaytoWork. Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken zal daar deelnemen aan het debat over actuele ontwikkelingen. Een debat over veranderde en nog immer veranderende ideeën over werknemers en werk; over werktijden en over werkzekerheid en het fenomeen van de dynamische loopbaan. En - uiteraard - de sociaal innovatieve rol van de vakbond daarin. De CNV BedrijvenBond zal aantonen dat de bond klaar is voor die toekomst. Vanuit de overtuiging dat huidige experimenten vruchten zullen afwerpen.

(Voorzitter Jaap Jongejan is graag bereid om het gedachtegoed van CNV Werkt in een persoonlijk interview nader toe te lichten. Aanvragen daartoe kunnen worden ingediend bij de afdeling persvoorlichting.)

- Programma vrijdag: 10.00 - 18.00 uur / zaterdag: 10.00 - 20.00 uur

- Locatie 'WaytoWork': Bouw- en Infrapark, Ceintuurbaan 2, Harderwijk (oostelijk van A28)

- (Voor scholen bestaat de mogelijkheid tot georganiseerd vervoer. Meer info: m.veit@cnv.net )

http://www.cnvbedrijvenbond.nl