FNV Bondgenoten schorst cao-onderhandelingen met werkgevers supermarkt

16/04/2008 16:54

FNV Bondgenoten

PERSBERICHT

Utrecht, 16 april 2008

FNV Bondgenoten schorst cao-onderhandelingen met werkgevers supermarkten op

Vanmiddag heeft FNV Bondgenoten de onderhandelingen met de werkgevers in de supermarktbranche over een nieuwe cao opgeschort. Aanleiding is dat de werkgevers resoluut alle voorstellen van de vakbond van tafel hebben geveegd.

Nicole Boonstra, landelijk onderhandelaar FNV Bondgenoten: "Zonder één inhoudelijk argument is dat wat de werknemers willen van tafel geveegd. Wij willen juist met de nieuwe cao een kwaliteitsslag maken voor de branche. Niet alleen ter verbetering van de werknemerspositie, maar ook om het imago te verbeteren. Het werken in de supermarkt moet leuk en aantrekkelijk blijven. En dat kan, volgens ons, met de voorstellen die wij doen."

De vakbond heeft het overleg geschorst tot woensdag 23 april en eist van de werkgevers dat ze komen met een inhoudelijke reactie die recht doet aan wat hun werknemers willen en waaruit blijkt dat ze worden gewaardeerd.

In de supermarktbranche zijn ruim 200.000 mensen werkzaam; meer dan 60 procent hiervan is jonger dan 22 jaar. Een ruime meerderheid van de werknemers heeft geen vast contract; slechts 18 procent van de werknemers heeft een fulltime contract.