Politie Gelderland-Midden

Aanvulling op het persbericht 16-4-2008: Arnhemse overleden
Publicatiedatum: 16-4-2008 16:43:31

Arnhem - Een team van de districtsrecherche Arnhem Veluwezoom bestaande uit 16 rechercheurs, doet onderzoek naar de dodelijke steekpartij, afgelopen nacht in een flatwoning aan de Keizershof in de wijk het Duifje in Arnhem-Zuid. Daarbij kwam de bewoonster, een 49-jarige vrouw, om het leven.
De aangehouden 55-jarige man uit Westervoort, de ex-echtgenoot van het slachtoffer, is in verzekering gesteld. Hij is aangehouden op verdenking van moord, c.q. doodslag, c.q. zware mishandeling, de dood ten gevolge hebbende, al dan niet met voorbedachten rade.

Twee andere personen waren in de woning aanwezig toen er ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer ontstond. Zij hebben de politie gewaarschuwd.

Na de fatale steekpartij is de verdachte in zijn auto naar Westervoort gereden, daar werd hij op straat door de politie aangehouden. De man wordt vandaag door het rechercheteam verhoord.

De politie heeft het vermoedelijke steekwapen gevonden. Dit wordt nader onderzocht op sporen.

De politie heeft een buurtonderzoek gehouden in de flat aan de Keizershof en de Technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek in en rond de flatwoning gehouden. Ook heeft er een doorzoeking van de woning van de verdachte in Westervoort plaatsgevonden.

Er worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan over het onderzoek.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---