Gemeente Heemskerk


woensdag, 16 april 2008

Start herbouw Dierendorp eind mei

Als alles volgens planning verloopt begint de herbouw van kinderboerderij Dierendorp eind mei. De sponsoracties hebben tot nu toe EUR 35.000 opgebracht en nog steeds komt er geld binnen. Met de beloofde verdubbeling van dit bedrag door het college kan de kinderboerderij een nieuwe start maken.

Het eerste ontwerp is door de Welstandscommissie goedgekeurd, maar na het doorrekenen van de kosten bleek dat de geplande dakconstructie extra kosten met zich mee zou brengen. Door het ontwerp van het dak aan te passen zijn de bouwkosten lager geworden. WOONopMAAT begeleidt de bouw en heeft als aannemer bouwbedrijf Van Lith in de arm genomen. De bouw wordt gedeeltelijk uitgevoerd door leerlingen. Bovendien is er een aantal aannemers uit de regio dat de nodige werkzaamheden wil sponsoren. Het gaat hierbij om kozijnen en ramen, goten, riolering en bestrating en schilderwerk.

Besteding giften
Voor de besteding van alle gulle giften is inmiddels een voorstel gemaakt. De meeste dieren worden gratis aangeboden, zoals een mini Shetlander, een ezel, Nubische geiten, dwerggeiten, Vlaamse reuzen en cavia's. Een Welsh pony wordt wel aangekocht. Verder wordt het geld gebruikt voor de inrichting van de educatieruimte, het inrichten van de stallen en het voerhok, de aanschaf van camerabewaking, sprinklers en rookmelders, de inrichting van een kijkhoek als knaagdierenverblijf, de vernieuwing van de erfafscheiding, het aanpassing van de groenvoorziening op het terrein en het inrichten van de kraamhokken.

---