AutoRai

Award voor 'oudste' Mazda-dealer van Nederland

(4/16/2008)
Automobielbedrijf Peeten BV in Baarlo heeft vandaag een speciale Award in ontvangst mogen nemen ter gelegenheid van het feit dat het bedrijf 40 jaar dealer is van Mazda. Daarmee is de onderneming tevens de âoudsteâ Mazda-dealer van het land. Met deze Award symboliseert Mazda haar dankbaarheid voor de loyaliteit van de familie Peeten en hun team gedurende deze veertig jaar.

De speciale Mazda-Award werd uitgereikt door Rolf Lauret, President en Chairman van AutoBinck Holding NV in Den Haag (waar de importeur van Mazda onderdeel van uitmaakt) aan Jan en Wien Peeten, in aanwezigheid van hun ouders Piet en Nies Peeten, Niek Hertsenberg, Managing Director van Mazda-importeur Auto Palace â de Binckhorst b.v. en Theo Mulder, Account Manager van Mazda voor de regio waarin Baarlo valt. De Mazda-dealer ontving de onderscheiding ook vanwege zijn uitstekende bedrijfsprestaties en de inzet voor zijn klanten, wat leidt tot een indrukwekkende klanttevredenheid en een hoogstaande algehele kwaliteit van het dealerbedrijf. Vanwege het unieke jubileum ontving de familie Peeten ook nog een fraai schilderij uit handen van de importeur.

De familie Peeten toonde zich bijzonder ingenomen met de waardering van Mazda. âIn de afgelopen 40 jaar is er tussen ons bedrijf en Mazda een nauwe band ontstaan. Wij zijn ons er constant van bewust dat wij met Mazda een zeer sterk merk en kwalitatief uitstekende autoâs in huis hebben. Met al onze medewerk(st)ers zijn wij er zeer trots op Mazda al 40 jaar in Baarlo en omgeving te vertegenwoordigenâ.

Na afloop van de ceremonie werd er een tour langs vijf kastelen in de regio Baarlo gemaakt in de allereerste Mazda die in Nederland werd besteld door een Mazda-dealer, een donkerrode Mazda B 1500, bouwjaar 1967. De auto werd door Piet Peeten in 1968 verkocht en een aantal jaren later weer ingeruild op een nieuwe Mazda. De jaren daarna heeft Nies Peeten, de moeder van Jan en Wien, de auto nog jarenlang in gebruik gehad, met de beide jongens op de achterbank.