&Samhoud nummer 1 Beste Werkgever van 2008

16/04/2008 17:18

&Samhoud Nederland B.V.

Organisatieadviesbureau ? is volgens het jaarlijkse onderzoek van Great Place To Work als beste werkgever naar voren gekomen, met de hoogste score van alle deelnemers. Het onderzoek werd op 15 april 2008 gepresenteerd in Rotterdam. ? wordt geprezen om het integraal doorvoeren van de synergie tussen Plezier & Prestatie in combinatie met maatschappelijke betrokkenheid en winstgevendheid. Op de zogenaamde Trust Index, de totaalscore van het Great Place To Work onderzoek, scoorde ? maar liefst een 9.6.

? scoort hoog op elk van de 5 Great Place To Work dimensies

Volgens het Great Place To Work Model wordt gemeten op 5 dimensies. Op elk van de dimensies scoorde ? bijzonder hoog:
- Voor Geloofwaardigheid een 9.5

- Voor Respect een 9.3

- Voor Eerlijkheid een 9.6

- Voor Trots een 9.6

- Voor Kameraadschap/Vriendschap een 9.8

? kreeg ook een special award voor maatschappelijke initiatieven

Naast de hoogste plek op de overall lijst van werkgevers, ontving ? ook een special award voor de dimensie 'Trots'. Deze extra erkenning ontving het bureau vanwege haar grote betrokkenheid bij de samenleving en de maatschappelijke initiatieven die het in de afgelopen jaren heeft ontplooid. De belangrijkste daarvan zijn:
- Visie21, een burgerinitiatief dat een toekomstvisie ontwikkelde voor Nederland (www.visie21.nl)
- Het Jeugdkabinet, een jongereninitiatief dat jongeren meer bewust wil maken van hun toekomst in Nederland (www.jeugdkabinet.nl)
- Into Connection, een korte film die mensen oproept zich met elkaar te verbinden (www.intoconnection.com)

? was al het meest innovatief ingerichte kantoor van Nederland

In meerdere opzichten is ? een Great Place To Work. In december 2007 ontving het bureau al de prijs van meest innovatief ingericht kantoor uit handen van premier Balkenende, voorzitter van het Innovatieplatform.

Waarde voor de winnaar

Volgens Salem Samhoud, oprichter van organisatieadviesbureau ?, vertegenwoordigt de prijs een grote waarde: 'Wij bestaan nu 18 jaar en in die tijd hebben wij ons bedrijf zorgvuldig opgebouwd. De nadruk heeft altijd gelegen op het besteden van extra aandacht aan de medewerkers. Wij zijn een team. Onze filosofie ligt ook ten grondslag aan onze advisering: hoe tevredener de medewerkers, hoe tevredener de klanten, des te duurzamer zijn de financiële resultaten. Deze prijs is een zeer grote erkenning van het principe practice what you preach. En wij realiseren doorbraken door het inspireren en verbinden van mensen.





http://www.samhoud.nl