BOVAG

16-04-2008
Ook BMW en Ford starten pilot met INDI

Na de succesvolle pilot met Opel en DMS-leverancier Helios, zijn op vrijdag 11 april opnieuw twee INDI-pilots van start gegaan. Ditmaal met de merken BMW en Ford. Op de kick-off bijeenkomsten waren naast beide merken, ook een aantal dealers, de DMS-leveranciers Reynolds and Reynolds (Bogaarts en UCS) en ADP Autoline present.

In de pilots wordt het volledige INDI proces doorlopen. Van het aanleveren van naw-gegevens uit het DMS-pakket, het schoonwassen en aanvullen door INDI, tot en met de geautomatiseerde verwerking van het retourbestand van INDI. Met behulp van een zogenaamde interpretatiefunctie heeft de dealer hierbij altijd het laatste woord over welke wijzigingen en aanvullingen in het retour-bestand van INDI wel en niet automatisch in het DMS worden verwerkt.

Reynolds and Reynolds en ADP Autoline hebben inmiddels de koppeling met het INDI-platform gerealiseerd voor de automatische verwerking van gevalideerde gegevens.

De pilots met BMW en Ford zijn naar verwachting begin juli afgerond en vormen een goede fundering voor deelname aan INDI.

Over Vereniging INDI
Vereniging INDI is een samenwerkingsverband tussen BOVAG Autodealers en RAI Vereniging afdeling Autos. Met de oprichting van de Vereniging is een rechtspersoon ontstaan die schriftelijke overeenkomsten met RDC en DMS-leveranciers kan aangaan inzake Interface NAW-gegevens Dealer Importeur (INDI).
Bron: Persbericht BOVAG-RAI
Datum: 16-04-2008