Stichting Roads vraagt faillissement aan om zorg te waarborgen

16/04/2008 17:45

Achmea Divisie Zorg

De Raad van Bestuur van Stichting Roads heeft vandaag het faillissement van de stichting moeten aanvragen. Roads is aanbieder van arbeids- en dagbestedingsprojecten voor mensen met een psychiatrische problematiek in het zuidelijk deel van Noord Holland. Het Centraal Bureau is gevestigd in Haarlem.

Al enige maanden was duidelijk dat er financiële problemen waren. In de afgelopen maanden is door Roads en Achmea Zorgkantoor een uitgebreide verkenning geweest in het veld om te zien hoe de continuïteit van de zorg gewaarborgd kan worden. In dat kader heeft Roads diverse gesprekken gevoerd met verschillende partijen om eventueel bijstand te verlenen. Tevens zijn gesprekken geweest met mogelijke overnamekandidaten. Geen van de partijen was echter in staat om Roads in deze situatie de helpende hand te bieden. Uiteindelijk rest niets anders dan het faillissement aan te vragen om op deze manier te proberen de voortgang van de zorg alsnog te waarborgen.

De aan te stellen curator zal in overleg met de schuldeisers en Achmea Zorgkantoor onderzoeken in hoeverre het mogelijk is dat de arbeids- en dagbestedingsprojecten onder verantwoordelijkheid van een of meerdere andere zorgaanbieders kunnen blijven voortbestaan. Achmea Zorgkantoor en Roads zullen de curator adviseren de zorg aan huidige cliënten - tot de feitelijke overdracht naar andere aanbieders - voort te laten zetten op de huidige manier. Hiermee zou het gedachtegoed van Roads behouden kunnen blijven. Roads heeft zich altijd hard gemaakt voor de emancipatie van mensen met een psychiatrische achtergrond. Zij had cliëntsturing en - medezeggenschap hoog in haar vaandel staan.

De Raad van Bestuur van Roads heeft dinsdagavond de medewerkers van het faillissement op de hoogte gebracht