NDC/VBK Uitgevers Jaarcijfers 2007: NDC|VBK versterkt haar positie woensdag, 16 april 2008, 17:30 (NDC|VBK)

NDC|VBK de uitgevers heeft haar positie in 2007 verder versterkt. In de markten van kranten, boeken, educatieve/ professionele en multimediale uitgaven, realiseerde NDC|VBK een stijging in zowel omzet als in rendement. De omzet steeg met 2,8% tot 304.9 miljoen euro. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITDAe) steeg tot 40.3 miljoen euro en ook de nettowinst over 2007 kwam met 8.5 miljoen euro hoger uit dan het voorgaande boekjaar.

De krantenuitgeverijen Hazewinkel Pers en Friese Pers werden gefuseerd tot NDC mediagroep. Een geslaagde operatie waarmee het bedrijf een duidelijker marktpositie kan innemen.

In toenemende mate richt het krantenbedrijf zich op multimediale verbreding en op de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen. Mede hierdoor is NDC mediagroep er in het boekjaar in geslaagd haar resultaten te verbeteren.

Ook de cijfers van de verkoop van algemene boeken voldeden aan de verwachtingen. De uitgeverijen behielden hun marktposities, zowel in fictie als in non-fictie. Op verschillende deelterreinen werden acquisities gepleegd. De educatieve en professionele markten blijven dynamisch en de transitie van folio producten naar multimediale onderwijsmethoden zet onverminderd door. De uitgeverijen blijken goed in staat om vernieuwing en innovatie marktgericht toe te passen.

De strategie van NDC|VBK de uitgevers blijft onverminderd gericht op groei. Jan de Roos voorzitter van de Raad van Bestuur: "met deze gezonde basis zijn wij in staat om het bedrijf verder uit te bouwen. We zien mogelijkheden voor alle deelmarkten waarin wij ons begeven."
---