Gemeente Venlo


VVV en gemeente werken aan participatie jongeren

16-4-2008

De gemeente Venlo en VVV-Venlo slaan de handen ineen om te gaan werken aan een betere Venlose samenleving. Ze gaan samenwerken aan participatie van jongeren aan onderwijs, sport en cultuur en aan reïntegratie van langdurig werklozen. De gemeente Venlo wil hiertoe een zogeheten combinatiefunctie invullen bij VVV-Venlo.

VVV-Venlo heeft te kennen gegeven verder invulling te willen geven aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. De club oriënteert zich op een structurele aanpak voor maatschappelijke projecten en wil hiertoe een aparte stichting in het leven roepen. De gemeente Venlo heeft een duidelijk jeugd- en sportbeleid, neergelegd in het programma Achilles en in de in december 2007 door de gemeenteraad vastgestelde sportnota Venlo, méér in beweging.

Om uitvoering te kunnen geven aan de samenwerking en op een juiste wijze invulling te geven aan gezamenlijke acties op onderwerpen als participatie en gezondheid wil de gemeente Venlo vanuit de impuls Brede scholen, sport en cultuur bij VVV-Venlo een zogeheten combinatiefunctie invullen: een man of vrouw die voor een deel in wijk en buurt werkt en voor een deel bij VVV-Venlo.

Beide partijen zijn van mening dat VVV-Venlo een belangrijke rol kan spelen bij het versterken of aanvullen van de bestaande projecten en gemeentelijke beleidsdoelstellingen. De Stichting Meer dan Voetbal, gemeente Venlo en VVV-Venlo hebben de Universiteit Utrecht gevraagd een onderzoek te verrichten dat nader inzicht geeft in de wijze waarop VVV-Venlo haar maatschappelijke betekenis kan vergroten. De resultaten van dit onderzoek zullen als landelijke pilot voor de Stichting Meer dan Voetbal dienen om de maatschappelijke betrokkenheid van meer Betaald Voetbal Organisaties te versterken.