Korps Landelijke Politiediensten

Dronker bestuurder meldt zich opnieuw

Dordrecht - Breda, 16-04-2008 o De verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op woensdag 16 april 2008 het rijbewijs ingevorderd van een 64-jarige Belgische automobilist. De man negeerde het rijverbod dat hem was opgelegd in verband met het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij was weer teruggereden naar het politiebureau omdat het hotel waar hij was afgezet vol was.

De man was in eerste instantie bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid op de rijksweg A16 ter hoogte van Dordrecht. Hij reed 153 i.p.v. de toegestane 100 km/uur. Bij controle bleek dat de bestuurder ook teveel had gedronken.

Boete van 990 euro
Op het bureau blies hij 590 ug/l (1.36 promille). In overleg met de Officier van Justitie te Dordrecht kreeg hij voor de overschrijding van de snelheid en het rijden onder invloed een boete opgelegd van 990, -, die hij direct betaalde.

Hotel vol
De man kreeg een rijverbod opgelegd van zes uur en is met zijn voertuig bij een hotel in Breda afgezet. Hem is uitdrukkelijk verteld dat als hij zou gaan rijden dat hij zich schuldig zou maken aan een misdrijf. Nog geen kwartier later meldde hij zich met zijn auto weer aan het bureau, omdat het hotel vol zat!

In overleg met de Officier van Justitie is het rijbewijs van de Belg ingevorderd en is opnieuw een ademtest afgenomen, deze keer met als resultaat 500 ug/l. Tegen de man is opnieuw proces-verbaal opgemaakt.