110 Banen weg bij Stork Fokker Services

16/04/2008 18:14

CNV Bedrijvenbond

Persbericht CNV Metaal en elektro (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

16 april 2008, Utrecht

- - -

110 Banen weg bij Stork Fokker Services

Bij Stork Fokker Services in Woensdrecht verdwijnen 110 banen, waarvan circa 70 vaste werknemers. Dat maakte Stork vanmiddag bekend. "We zijn onaangenaam verrast door de omvang van de reorganisatie", reageert Gerti van Valkenburg van CNV Metaal en elektro. "Eerder hebben we te horen gekregen dat het waarschijnlijk om twintig tot dertig banen zou gaan. Nu zijn het er opeens 110. Dat is ten minste een kwart van de totale bezetting."

Het luchtvaart-onderdeel van Stork, dat onder meer Fokker-toestellen onderhoudt en vliegtuigen ombouwt, wil flink snijden in de kosten. Het plan is nu om met name een groot deel van het indirecte personeel te ontslaan.

CNV-bestuurder Van Valkenburg heeft vanmiddag overleg gehad met Stork over de reorganisatie. "We hebben hier wel een flink aantal vragen over. Want het is op z'n minst vreemd dat de reorganisatie opeens zo ingrijpend uitpakt. Wil Stork gaan concurreren op kostprijs? Dat is riskant, want er duikt altijd wel een concurrent onder. Daar zou het bedrijf zich alleen maar extra kwetsbaar mee maken. En hoe zit het met de continuïteit, als je een kwart van personeel de deur uit zet? Wordt het dan wel echt efficiënter en effectiever?"

Van Valkenburg heeft ook twijfels over de rol van Candover, de nieuwe eigenaar van Stork. "Ik heb sterk het gevoel dat de reorganisatie vooral wordt doorgevoerd om de aandeelhouders gunstig te stemmen. Maar het is natuurlijk heel moeilijk om daar een vinger achter te krijgen."

Volgende week maandag is er een personeelsbijeenkomst over de reorganisatie. CNV Metaal en elektro zal de komende tijd ook nauw contact houden met de ondernemingsraad van het Stork-onderdeel.

http://www.cnvbedrijvenbond.nl