Ingezonden persbericht


Schriftelijke vragen ingevolge art. 36 Reglement van Orde van de Gemeenteraad

De bedreigingen aan burgemeester Verkerk en wethouder Rensen, zijn opgelost en de dader zoals men nu beweerd is een bij u bekende Delftse Architect. Het vonnis over deze zaak hebben wij gelezen in rolnummer 22-00153-07.

Dit betreft een van de zaken die zich in Delft af spelen en waarvan dit er een betreft die ogenschijnlijk opgelost schijnt te zijn zo beweert men. Er zijn toch ook in Delft een aantal incidenten gebeurt cq aan de gang waarover de burger en zo blijkt ook raadsleden hun zorg over uit spreken en/of inmiddels hebben uitgesproken. Hier krijgen we als antwoord op, dat het onderzoek nog loopt en daar moeten we het mee doen.

Pas konden we ook horen van de heer Verkerk dat het geweld niet op burgers is gericht en dat die zich niet te veel zorgen moesten maken. Wel is het zo dat de heer Verkerk zich de zorgen voor kan stellen maar vertrouwen heeft in het onderzoek wat nu loopt bij justitie.

Naar aanleiding van dit alles hebben wij de volgende vragen voor het college die gaan over eerdere wat men noemt incidenten in Delft.


1. Is er al een dader of meerdere daders bekent van de dood op Frank van Oosten, nu bekend is dat hij wel degelijk is mishandeld volgens het rapport van het ziekenhuis?
2. Zijn de daders of dader bekend voor de moord op de manage houder in de Delftse Hout?
3. Is er al iets bekent over de doodsoorzaak van de gevonden man welke in het slootje achter de Jaffa begraafplaats gevonden is?
4. Is er al iets meer bekend over de man die laatst van de flat 14 hoog naar beneden is gevallen zoals men beweerd. Het is namelijk zo dat door de verschillende verhalen over dit incident het erg onduidelijk maken, en niet over een stemmen wat de pers er van opgetekend heeft gekregen?
5. Is er al een verklaring voor de dode vrouw die twee weken terug is gevonden bij de ingang voor de Golfclub Delflanden?
6. Is de oplossing of opsporing voltooid voor de bom die onder de Peugeot is gevonden toebehorend aan zoals men beweert een bekende Delftse crimineel.
7. is er al een dader of daders bekend van de ontploffing van de auto op de oprit van rijksweg A 13?
8. Zijn de daders of dader al gepakt voor de ontploffingen van de auto"s van een ontroerend goed magnaat bij hotel Cambinella?
9. Zijn de dader of daders al bekend die de pui van voorheen Cafe het Bliekie, opgeblazen hebben?

Al met al zijn dit zaken die niet alleen de burger en politiek raken en niet zo maar incidenten zijn maar mijn inziens zeer ernstige incidenten die maatschappelijke onrust veroorzaken. Deze vragen stel ik dan ook om helderheid te krijgen en het niet zoals we in Delft al haast gewent zijn in de krant moeten lezen.

Onafhankelijk Delft
Martin Stoelinga