Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag, woensdag 16 april 2008

Projectbureau Nieuw Binckhorst opgericht

Wegastraat 19-21 thuisbasis projectbureau Nieuw Binckhorst

Vanaf april 2007 zetelt het projectbureau Nieuw Binckhorst in het voormalige Gravurapand aan de Wegastraat 29-31. Het bureau is tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 070 - 335 6575 en per email op Binckhorst@dso.denhaag.nl. De Gebiedsonderneming Binckhorst i.o. werkt vanuit het projectbureau aan de voorbereiding van de herontwikkeling van Binckhorst. Dit gebied verandert de komende twintig tot dertig jaar in een gebied met woningen, kantoren, bijzondere winkels, bedrijven en een groot opgezet park als trekker. Voor meer informatie kijk op www.wereldstadaanzee.nl.

Het projectbureau ligt midden in Binckhorst in een bijzonder vormgegeven pand aan de Wegastraat. Architectenbureau Mecanoo tekende voor dit ontwerp, dat in 1993 werd bekroond met de Berlage vlag. De bijzondere uitstraling van het pand past uitstekend bij de ambitieuze plannen voor Binckhorst. In de toekomst wordt in het pand een informatiecentrum ingericht waar men onder meer terecht kan met vragen over de herontwikkeling van het gebied.

Gebiedsonderneming Nieuw Binckhorst i.o.
De Gebiedsonderneming Nieuw Binckhorst i.o. is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Den Haag, Rabo Vastgoed en BPF Bouwinvest.


- - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie,