Ingezonden persbericht


Yksi Ontwerp en Yksi Webwinkel op design-evenement in Milaan

Yksi Ontwerp presenteert zich ook dit jaar op 's werelds grootste design-evenement in Milaan. De jaarlijkse meubelbeurs (Salone del Mobile) en de exposities buiten de hallen van de beurs (Fuori del Salone) vinden plaats van 16 tot en met 21 april. Yksi komt dit keer met een opstelling van drie nieuwe ontwerpen en lanceert de Yksi webwinkel.

Yksi Ontwerp toont in Milaan een opstelling van drie nieuwe producten, de 'Bulb Tafel', de 'Geknoopte Bundel' lamp en de karpetten 'City Plan' en 'Concrete Wire'. De karpetten verbeelden een geabstraheerde stadsplattegrond en beton draad met een vlakverdeling in felle kleuren. Het karpet komt voort uit een onlangs gerealiseerd project waar 1000 m2 op maat gemaakte tapijtprints zijn verwerkt. De Bundellamp, een ontwerp uit 1992 is weer opnieuw in productie en neemt zijn gevlochten broertje mee. Daarnaast als primeur de Bulb tafel, familie van de vorig jaar gepresenteerde Yksi Bulb vaas. Een eye catcher van hoog niveau.

Als primeur wordt de webwinkel van Yksi gelanceerd. Vanaf nu is Yksi Winkel niet alleen te bewonderen in het Designhuis, maar kan er ook gewinkeld worden vanaf het web. Speciaal voor deze presentatie zijn de 25 ontwerpen uit de expositie te bekijken en te kopen via www.yksi.nl Yksi Ontwerp bestaat uit Leonne Cuppen, Kees Heurkens en Eduard Sweep, afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven. Gedurende hun samenwerking van inmiddels ruim 17 jaar zijn ze uitgegroeid tot een hecht team. De afgelopen jaren heeft Yksi naast het vele ontwerpen in opdracht een interessante en vernieuwende eigen collectie van meubels, accessoires en andere objecten opgebouwd. Kenmerkend is de zeer degelijke en altijd vakkundige detaillering die kwalitatief hoogwaardige en vooral gebruiksvriendelijke producten en omgevingen oplevert. De vormgeving is telkens verrassend, fris maar tegelijkertijd ook tijdloos, en ingegeven door een voortdurende zoektocht naar nieuwe combinaties van materialen, vormen en productiemethoden.

Het drietal blijft continu in beweging om het vakmanschap verder te ontwikkelen en nieuwe inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld door deelname of bezoek aan beurzen en exposities in binnen- en buitenland, reizen, docentschap aan een kunstacademie, participatie in selectiecommissies en de organisatie van evenementen, seminars en tentoonstellingen.

En natuurlijk is er Yksi Winkel en Yksi Expo, uitgegroeid tot een bekend platform voor wat er in Nederland leeft op het gebied van toegepaste kunst. Sinds oktober 2007 gevestigd in het Designhuis, Stadhuisplein 3 te Eindhoven.


---

Samen met 25 andere designers en designbureaus presenteert Yksi Ontwerp zich onder de noemer 'Design factory Brainport Eindhoven' te zien van 16 t/m 21 april in een fabriekshal aan de Via Forcella 8 te Milaan, in het hart van de Zona Tortona, de wijk die het centrum vormt van de presentaties buiten de meubelbeurs. Een initiatief van Design Connection Brainport.



Ingezonden persbericht