Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

16 april bijeenkomst ouderplatform voor kleurrijke scholen

Stop vooroordelen, kom eerst eens kijken op de school in je buurt!

De twaalf Nijmeegse openwijkscholen hebben te maken met veel sociaal-economische achterstanden en zijn flink 'gekleurd'. Nogal wat ouders kiezen nu voor andere, verderaf gelegen basisscholen. Een groep ouders vindt het jammer dat zoveel kinderen buiten de wijk naar school gaan. Ze hebben bewust voor hun buurtschool gekozen en vinden dat die goed onderwijs bieden. Eind 2007 hebben zij het Nijmeegs Ouderplatform voor kleurrijke scholen opgericht.

Op enkele goedbezochte bijeenkomsten zijn inspirerende voorbeelden gepresenteerd over het 'mengen' van scholen. Inmiddels zijn ouders op een tiental scholen aan de slag; daaronder ook een paar 'witte' scholen. Een vijfkoppig kernteam van het ouderplatform coördineert de activiteiten en voert af en toe overleg met de gemeente, schoolbesturen en andere instanties. Met steun van de gemeente is per 1 april een van de ouders aangesteld als free lance 'ouderambassadeur' van Stichting Kleurrijke Scholen. Hij gaat de ouderinitiatieven op verschillende scholen met raad en daad bijstaan.

Op 16 april organiseert het ouderplatform een open avond om van elkaars ervaringen te leren en verdere plannen te maken. Van elk ouderinitiatief zal iemand wat vertellen over de ondernomen activiteiten en verdere plannen; denk daarbij aan het organiseren van ouderavonden over schoolkeuze en rondleidingen op school, het maken van een schoolfolder met interviews met ouders en docenten, gesprekken met net schoolteam over verbeteringen op school... Het kernteam en de ouderambassadeur zullen berichten over wat op stedelijk niveau zoal gebeurt. Iemand van Tandem presenteert de bevindingen van een onderzoekje naar ouderparticipatie.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 april van 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.40) op basisschool Groot Nijeveld, Tollensstraat 1. Ouders, maar ook teamleden van alle scholen zijn welkom. Het is wel handig als mensen zich even aanmelden. Dat kan bij Alex de Meijer of Sandy Valize: 024 3561778 of 06 48820433, nijmegen@kleurrijkescholen.nl.

Meer info: www.kleurrijkescholen.nl, www.gemengdescholen.nl en www.nijmeegs-ouderplatform.nl