Intermobiel brengt opvallend seks met een handicap op de Supportbeurs


Intermobiel wordt gesteund door Durex, Rutgers Nisso groep en de NVVS

UTRECHT, 20080415 -- Op woensdag 16 april wordt de Supportbeurs in de jaarbeurs in Utrecht geopend, waar Intermobiel ook met een stand aanwezig is. Stichting Intermobiel bestaat deze maand vijf jaar. Intermobiel viert dit lustrum op een wijze die bij Intermobiel past, namelijk inhoudelijk en taboedoorbrekend. Rond 10.30 zal bij de Intermobielstand één van de ambassadeurs van Stichting Intermobiel de vernieuwde website www.intermobiel.com en de nieuwe rubriek www.seksmeteenhandicap.nl openen. Tevens zal een uniek logo onthuld worden, wat hiervoor speciaal ontworpen is. Met dit logo wil Intermobiel het taboe doorbreken en het onderwerp seksualiteit bespreekbaar maken.

Stichting Intermobiel zet zich in voor jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte. Op de website www.intermobiel.com komen alle onderwerpen aan bod die spelen bij jong zijn en een handicap hebben van bijvoorbeeld: aanpassingen, wonen, sporten, opvoeden met een handicap tot sociale activiteiten. Het onderwerp seksualiteit mag hierin niet ontbreken, want baby's worden ook bij mensen met een lichamelijke handicap niet met de ooievaar gebracht. Daar is toch echt seks voor nodig! Daarnaast hebben jongeren met een handicap ook recht en behoefte aan seks. Daarin verschillen ze niet met hun gezonde leeftijdsgenoten. Aangezien geen andere organisatie dit onderwerp uitgebreid behandelt, ging Intermobiel de uitdaging aan. De vrijwilligers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt en artikels en tips geschreven. Verder zijn professionals van bijvoorbeeld de Rutgers Nisso Groep en de NVVS benaderd. De inhoud van www.seksmeteenhandicap.nl is ingedeeld in de rubrieken: doelgroep, professionals en algemene informatie.

Intermobiel staat niet alleen in het onder de aandacht brengen van dit taboeonderwerp. Intermobiel is hierin partner met de Rutgers Nisso Groep en de Nederlandse Vereniging van Seksuologen (NVVS). Seksuoloog Peter Leusink (vicevoorzitter van de NVVS) is zaterdagochtend 19 april als deskundige aanwezig zijn op de Supportbeurs waar bezoekers vragen aan hem kunnen stellen. Tevens steunt Durex Intermobiel met vele speeltjes, condooms en massagesachets. Ook schenkt Durex twee Play pakketten t.w.v. ¤ 300,-- Deze prijzen worden verloot onder de ingestuurde praktische tips op het gebied van seks met een lichamelijke handicap. Deze tips kunnen via www.seksmeteenhandicap.nl ingestuurd worden. De prijsvraag loopt tot 1 juni 2008. De twee beste tips winnen het Durex Play pakket. Vanzelfsprekend worden deze tips anoniem geplaatst en worden de prijswinnaars niet bekend gemaakt. Ook zijn andere (anonieme) ervaringen op dit gebied welkom om de rubriek verder uit te breiden.

Win een laptop!
Meld je op de Supportbeurs aan op het exclusieve gratis Mobiel Magazine van Stichting Intermobiel dat twee keer per jaar digitaal verschijnt. Onder alle inschrijvingen zal een laptop verloot worden. De winnaar wordt in mei bekend gemaakt in het Mobiel Magazine.

Daarnaast zal Intermobiel tijdens de beurs ook aandacht vragen voor het onderwerp opvoeden met een lichamelijke handicap. Over dit onderwerp is ook weinig informatie te vinden. Tijdens de beurs zijn enkele jonge ouders met een handicap aanwezig. Tevens zal Intermobiel ook aandacht vragen voor het project aangepaste betaalbare vakantiewoning. Dit project wordt gesteund door de Hoge School Arnhem en Nijmegen en Syntens.

De Supportbeurs is van 16 april tot en met 19 april 2008 in de Jaarbeurs in Utrecht. Intermobiel heeft standnummer 9C090. Er is veel te doen bij de Intermobiel stand, dus tot ziens!