Jazz below the Sea keert terug


ALMERE, 20080416 -- Het Jazz below the Sea Festival Almere vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 juni op diverse podia in het Stadshart van Almere. Met medewerking van Almere City Marketing, vele Almeerse ondernemers, vrijwilligers en de Gemeente Almere is het mogelijk gebleken het Jazz below the Sea festival Almere met een hele korte voorbereiding opnieuw tot leven te brengen vóór de zomer. Het is de doorontwikkeling van het festival dat in voorbije jaren Almere twee dagen lang op zijn kop zette.

Het bestuur heeft onlangs afscheid genomen van voorzitter Bert Gijsberts en Martha Schneiders. Franc Heijke en Anke Veldhuijsen hebben de vrijgekomen zetels met enthousiasme aanvaard. Het vernieuwde team heeft ervoor gekozen om weer terug te gaan naar dat wat de oprichters 13 jaar geleden voor ogen stond: een jazz festival voor Almeerders en omwonenden, op een veelvoud aan locaties in het stadshart. Met vaart is een nieuw programma georganiseerd, wordt de website vernieuwd en zal een meerjaren plan worden ontwikkeld. De ambitie is om het Jazz below the Sea festival in de komende jaren uit te laten groeien tot een landelijk bekend festijn met oude en nieuwe jazz, blues en swing.
Hiermee is afscheid genomen van de formule met (Neder)pop, hiphop, rock e.d. dat onder de naam Music below the Sea werd uitgevoerd.

Op 14 juni zullen meer dan tien orkesten waaronder Hans Dulfer acte de presence geven op vier locaties bij het Belfort, De Brouwerstraat, het Forum en de Esplanade, naast het theater. Daarnaast zullen looporkesten door het winkelgebied gaan. Van 15.00 uur tot 24.00 uur wordt een gevarieerd aanbod van jazzmuziek geboden, voor het winkelend én het uitgaanspubliek. Het podium op de Grote Markt zal dit jaar niet worden gebruikt.

www.jazzbelowthesea.nl wordt momenteel aangepast, binnenkort zal de volledige programmering bekend zijn.





St. Jazz Below the Sea