UvA Talen: alle taaldiensten voortaan via één loket


Universitaire taalbedrijven The Language Academy en UvA Vertalers bundelen hun krachten in academisch talencentrum voor de zakelijke markt

AMSTERDAM, 20080416 -- UvA Vertalers en The Language Academy, respectievelijk het zelfstandige tekst- en vertaalbureau en het centrum voor taaltrainingen van de Universiteit van Amsterdam, maken bekend dat zij voortaan samen zullen opereren als UvA Talen BV. Door deze bundeling van krachten ontstaat een groot academisch talencentrum voor de zakelijke markt, dat in het Nederlands taalgebied zijn gelijke niet kent. UvA Talen gaat zich toeleggen op het verzorgen van taaldiensten in de breedste zin van het woord - van vertalingen tot presentatietrainingen en van copywriting tot cursussen Nederlands voor impats.

"Wij zijn bijzonder blij dat we deze stap hebben gezet", zegt Marcus Hilbers, algemeen directeur van UvA Talen. "Het productaanbod van The Language Academy en van UvA Vertalers sluit naadloos op elkaar aan. Door de fusie kunnen wij optimaal gebruikmaken van elkaars expertise op het gebied van hoogwaardige taaldiensten voor de zakelijke markt. We kunnen slagvaardiger opereren en bieden klanten de mogelijkheid al hun taalbehoeften bij één partij te outsourcen. Wij hebben gemerkt dat hier veel vraag naar is, en spelen daar nu met UvA Talen concreet op in. Het nieuwe bedrijf kan alle taaldiensten verzorgen, op een hoog academisch niveau. En klanten kunnen dat voortaan met één telefoontje regelen."

UvA Talen verzorgt vertalingen, taaltrainingen, copywriting en tekstredactie voor bedrijven en instellingen in de zakelijke markt en bij de (semi-)overheid. Het bedrijf bedient vele branches en marktsegmenten, zoals financiële, juridische en zakelijke dienstverlening, ICT, HR, communicatieservices, de industriële sector en de medische wereld. Enkele uiteenlopende namen uit het uitgebreide klantenbestand zijn Oracle, MessageLabs, Freecom, IKEA Nederland, Corus, Delta Lloyd, ABN Amro, ING Bank, de gemeenten Amsterdam, Utrecht en Den Haag, AMC, Erasmus MC en verscheidene ministeries. Ook een groot aantal universiteiten en hogescholen, waaronder uiteraard de Universiteit van Amsterdam, laat vertalingen uitvoeren en medewerkers trainen door UvA Talen.

UvA Talen zal het dienstenpakket van UvA Vertalers en The Language Academy combineren, aangevuld met copywriting in verschillende talen en trainingen op het gebied van zakelijke presentaties, rapporten schrijven en internationale correspondentie. Daarmee wordt UvA Talen een unieke totaalaanbieder van taaldiensten, die zich volledig zal toeleggen op de kwalitatieve bovenkant van de zakelijke markt.

"De vorming van dit nieuwe talencentrum hing eigenlijk al langer in de lucht", aldus Marcus Hilbers. "The Language Academy en UvA Vertalers opereerden de afgelopen jaren als echte zusterbedrijven. Door daadwerkelijk te fuseren behoren wij in één keer tot de grotere spelers in de Nederlandse talenmarkt. Deze schaalvergroting zal op haar beurt weer leiden tot verdere groei in het professionele segment. Uit de reacties van onze klanten blijkt dat zij hier erg blij mee zijn. We merken dat zij echt naar een partner als UvA Talen hebben uitgekeken. Helemaal omdat onze academische status ons verplicht te allen tijde de hoogste kwaliteit te garanderen."

Over UvA Talen
UvA Talen BV is een onderdeel van UvA Holding BV. Deze zakelijke tak van de Universiteit van Amsterdam omvat meer dan 20 bedrijven en werkmaatschappijen. UvA Talen is gevestigd in het centrum van Amsterdam. Het bedrijf telt momenteel 11 vaste kantoormedewerkers en tientallen docenten. Daarnaast werkt UvA Talen met talloze zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers, waaronder vertalers, redacteuren, trainers en copywriters.

Over UvA Vertalers
UvA Vertalers geldt al jaren als een toonaangevende speler in de Nederlandse vertaalmarkt. Talloze organisaties in de zakelijke markt en bij de overheid beschouwen het bureau als dé leverancier van hoogwaardig vertaalwerk. UvA Vertalers verzorgt de vertaling, redactie en correctie van alle denkbare soorten documenten: producthandleidingen, correspondentie en juridische stukken, maar vooral ook webteksten, brochures en marketingteksten.

Over The Language Academy
The Language Academy is binnen de Randstad een begrip op het gebied van gerichte taaltrainingen voor (met name) hoger opgeleiden. Het centrum voor taaltrainingen verzorgt niet alleen trainingsprogramma's op maat voor groepen en individuele cursisten uit alle segmenten van het bedrijfsleven, maar is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor het toetsen van de Engelse taalvaardigheid van alle medewerkers van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast biedt het bedrijf doorlopend een uitgebreid pakket groepstrainingen voor particulieren en zakelijke cursisten, dat bestaat uit algemene leerprogramma's op alle niveaus in tien verschillende talen.