Ingezonden persbericht




dinsdag 15 april 2008

Internationale belangstelling voor WaterFront

WaterFront krijgt a.s. woensdag 16 april hoog bezoek uit Duitsland. Om inspiratie op te doen voor een nieuw te bouwen cultureel centrum in Duisburg, zullen o.a. de burgemeester van Duisburg, Chris Späh en het hoofd van de afdeling cultuur, Karl Janssen, langskomen bij WaterFront.

WaterFront aan de Maaskade vormt al jaren een belangrijk centrum voor de popmuziek in Rotterdam en de Regio. Een belangrijke kracht van het poppodium is dat het in staat is publiek en bands uit allerlei 'stromingen' uit de popmuziek aan zich te binden. Enerzijds door een programmering met concerten en dance-avonden in allerlei genres, anderzijds door ervaren en beginnende bands te faciliteren met veertien oefenruimtes, een geluidsstudio en een productiehuis.

Ook zij de Rotterdam Pop Academy (de popopleiding van Codarts) en Music Station (particuliere popschool van Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring) zijn beide gevestigd in WaterFront. Met deze opleidingen werkt WaterFront intensief samen. Zo beschikt ze over diverse educatieve modules voor leerlingen uit het primair-, secundair, middelbaar en hoger onderwijs.

WaterFront zoekt als popcentrum altijd naar verbinding met de ontwikkelingen binnen de grootstedelijke jongerencultuur. Educatie en ontmoeting worden afgewisseld met concerten en dance-avonden.

In Duisburg zijn ze plannen aan het maken om een vergelijkbaar cultureel centrum te bouwen. De Duitse delegatie is geïnteresseerd in de inrichting van WaterFront en wil daarnaast ook graag meer weten over hoe het Poppodium aan de Maas de vele faciliteiten die ze biedt, organiseert. Het cultureel centrum in Duisburg moet plaats bieden aan de meer dan 500 jonge bands uit de stad.

Het programma begint in het stadhuis van Rotterdam, alwaar de burgemeester van Duisburg in gesprek zal gaan met Wethouder Harbers over de ambities van de Gemeente Rotterdam op het gebied van de popsector en internationaal cultuurbeleid. Daarna zal het gezelschap richting WaterFront vertrekken voor een rondleiding, waar de dag ook zal worden afgesloten.