Ingezonden persbericht


Welke school wint de heart dance award 2008?

Finale Heart Dance Award woensdag 16 april in Amsterdam

Den Haag, 10 april 2008 ­ Woensdag 16 april is in de Factory in Amsterdam de finale van de Heart Dance Award 2008, de spetterende danswedstrijd voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Uit 400 deelnemende scholen, in totaal 11.000 kinderen, heeft de jury tien groepen gekozen die in de finale strijden om de Heart Dance Award 2008. Dit landelijke dansspektakel wordt georganiseerd door Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting. Jump organiseert de Heart Dance Award om kinderen in beweging te brengen en te wijzen op het belang van gezond leven.

Finale en jurering
De presentatie van de finale is in handen van NCRV presentator Jochem van Gelder, bekend van o.a. Praatjesmakers en Rootz. De vakjury bestaat uit: rapper/filmster Yes-R, tv-ster Gaby Blaazer bekend van de populaire dagelijkse NCRV serie SpangaS, wereldkampioene Snowboarden Nicolien Sauerbreij en Marina Senten van de Nederlandse Hartstichting. Nieuw dit jaar is de jongerenjury, bestaande uit de winnaars van de Heart Dance Award 2001. Deze ervaringsdeskundigen zaten destijds op de Driemaster uit Hoek van Holland en brengen ook hun stem uit op hun favoriet. Jurylid Yes-R verzorgt tijdens de finale een miniconcert.

Greenroom
Dit jaar is er tijdens de finale voor het eerst een greenroom, een ruimte waar alle deelnemers van de finale zitten en waar de zenuwen hoog zullen oplopen: wie gaat er met de Heart Dance Award 2008 naar huis? Jetske van den Elsen, presentatrice van Willem Wever en de BZT-show, vangt hier de kinderen op die hebben opgetreden of nog moeten. In de greenroom kunnen de kinderen de prestaties van de andere groepen volgen op een groot scherm.

Heart Dance Award 2008
In tien theaters verspreid over heel Nederland vonden in maart en april de regionale voorrondes plaats. De winnaars van de voorrondes deden mee aan de halve finale op 8 april. De tien beste groepen uit de halve finale treden op in de finale. Alle deelnemers hebben onder begeleiding van een docent of ouder(s) een dans bedacht op muziek van hun eigen keuze. Het thema van de dans is 'Lekker Fit!'. De dans gaat bijvoorbeeld over veel bewegen, gezond eten, niet roken of de werking van het hart. De Heart Dance Award wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd.

Internet
Alle voorrondes, de halve finale en natuurlijk de finale zijn dit jaar weer live te zien via internet op www.heartdanceaward.nl. Iedereen kan dus direct meegenieten van de Heart Dance Award. Na afloop van de Heart Dance Award zijn de dansen nog een heel jaar te zien op www.heartdanceaward.nl. Op deze site is ook meer informatie over het evenement te vinden. De filmpjes van de voorrondes en de halve finale werden al ruim 135.000 maal aangeklikt, bekeken en doorgezonden naar familie en bekenden!

De finale vindt plaats in The Factory in Amsterdam en is live op internet te zien via www.heartdanceaward.nl. Ook wordt de finale uitgezonden op zaterdag 19 april bij de NCRV van 17.45 uur tot 18.45 uur.

()

NOOT VOOR DE REDACTIE (