Cap Gemini Nederland



PERSONALIABERICHT

Utrecht, 15 april 2008

Aantal hoogleraren werkzaam bij Capgemini verder uitgebreid

Het aantal consultants bij Capgemini dat onderzoek- en onderwijswerkzaamheden bij een universiteit of hogeschool combineert met werk voor klanten, is onlangs uitgebreid met twee nieuwe hoogleraren. Circa 35 medewerkers van Capgemini zijn nu op diverse niveaus actief in het hoger onderwijs, waarvan zes als (bijzonder) hoogleraar.

Met ingang van 1 april 2008 is Frank Harmsen (39), vice-president bij Capgemini, benoemd tot bijzonder hoogleraar aan het Maastricht ICT Competence Centre (MICC ), een onderdeel van de Universiteit Maastricht. Hij combineert zijn leerstoel "Knowledge Management of Globally Distributed Work" met zijn managementwerkzaamheden voor Capgemini. Frank Harmsen is sinds 1996 werkzaam bij Capgemini. Thans leidt hij de vestiging van Capgemini in Heerlen, die zich richt op klanten in de regio Zuidoost-Nederland. Daarnaast is hij verantwoordelijk diensten op het gebied van Architecture, Governance & Infrastructure aan klanten in de financiële sector. Als hoogleraar zal hij zich vooral richten op vraagstukken rondom kennisoverdracht en ­deling in grensoverschrijdende werkverbanden.

Eerder dit jaar versterkte Capgemini zich met Erik Proper (40), hoogleraar Informatiekunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Erik Proper staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep "Tools for Enterprise Engineering" van het Institute for Computing and Information Sciences van de Radboud Universiteit. Binnen Capgemini houdt hij zich bezig met consultancy en innovatie op het gebied van Enterprise Engineering en Architecture.

EINDE BERICHT

PERSONALIABERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren. Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 83.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2007 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.