Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

McDonald's Europa krijgt Good Egg Award voor gebruik scharreleieren

Amsterdam, 16 april 2008 - McDonald's Europa is vandaag beloond met een Good EEgg Award van Compassion in World Farming (CIWF), een internationale organisatie die zich inzet voor het welzijn van boerderijdieren. De prijs is toegekend als blijk van waardering voor het stoppen met de verkoop of het verwerken van eieren uit een kooihuisvestingsysteem. Eind 2010 gebruiken alle McDonald's restaurants in 21 EU-landen scharreleieren en vrije-uitloopeieren in plaats van eieren van legbatterijkippen. McDonald's Nederland zal dit eind 2008 al gerealiseerd hebben.

McDonald's Nederland heeft in 2007 al stappen gezet door alle eieren die verwerkt worden in de Salades en in de McMuffin met Bacon en Ei te vervangen door scharreleieren en vrije-uitloopeieren. Eind 2008 zijn alle producten waar eieren in worden verwerkt, zoals sauzen, bereid met deze eieren.

Oog voor dierenwelzijn
De keuze voor scharreleieren en vrije-uitoopeieren past in het streven van McDonald's Europa om dierenwelzijn te bevorderen. Dit is een van de kernpunten van McDonald's Agricultural Assurance Programme (MAAP). Dit programma garandeert de duurzaamheid, voedselveiligheid en voedselkwaliteit van landbouw- en veeteeltproducten als rundvlees, kip, eieren, zuivel en tarwe.

Over Compassion in World Farming (CIWF)
Compassion in World Farming is wereldwijd de belangrijkste organisatie voor het welzijn van boerderijdieren. De organisatie streeft naar een wereld waarin boerderijdieren met liefde en respect worden behandeld. Met de Good Egg Award beloont Compassion in World Farming bedrijven die het dierenwelzijn vergroten via de producten die ze verkopen. Meer informatie: www.thegoodeggawards.org.

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 220 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Momenteel exploiteren 85 franchisenemers een of meerdere McDonald's restaurants in Nederland. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald's Nederland B.V. Het eerste McDonald's restaurant opende in 1971 zijn deuren in Zaandam.

McDonald's is de grootste restaurantketen ter wereld met ruim 30.000 vestigingen, die dagelijks 48 miljoen gasten bedienen, in ruim 100 landen. Meer dan 70% van de McDonald's restaurants in de wereld is eigendom van lokale, zelfstandige ondernemers.