TNT Group

Persbericht

TNT Post roept vakorganisaties op tot vervolgoverleg over cao

16 april 2008, 14:25 CET - Amsterdam, Om 12 uur vandaag is het ultimatum afgelopen dat de bonden op 8 april 2008 aan TNT Post hebben gesteld om te komen tot een aangepaste cao met onder meer een structurele loonsverhoging.

TNT Post heeft een structurele loonsverhoging aangeboden van 3%. Het aanbod is verdeeld in 1 ½% salarisverhoging met terugwerkende kracht per 1 april 2008 en 1 ½% per 1 januari 2009. Deze laatste verhoging op voorwaarde van de uitwerking en implementatie van een plan van de gezamenlijke werkgroep van vakorganisaties en TNT Post om te komen tot een fundamentele aanpassing van de arbeidsvoorwaarden.

De eisen van de vakbonden bestaan uit: een éénjarige cao voor geheel TNT in Nederland met een loonsverhoging van 3,5% met terugwerkende kracht per 1 april 2008. Pas daarna zijn zij bereid verder te praten over de aanpassing naar meer marktconforme arbeidsvoorwaarden.

In de kern van de zaak gaat het niet om de hoogte van de salarissen maar om duidelijkheid over een marktconforme cao voor de toekomst. Deze cao moet TNT Post in staat stellen te concurreren om volume en werkgelegenheid voor medewerkers zoveel mogelijk te behouden. Vakorganisaties onderkennen dit maar geven aan meer tijd nodig te hebben dit met de achterban te overleggen. Het is onmogelijk alleen de kosten te laten stijgen zonder dat er met de vakorganisaties heldere afspraken zijn gemaakt over marktconforme arbeidsvoorwaarden voor de toekomst.

Tijdens een bijeenkomst vanavond in de Beatrixhal in Utrecht zullen de vakorganisaties hun (kader)leden raadplegen. TNT Post roept de bonden op tot vervolgoverleg.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.