Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 15-04-2008

PECHTOLD MET MARIJNISSEN 'BESTE OPPOSITIELEIDER'

D66-leider Alexander Pechtold wordt samen met Jan Marijnissen gezien als de beste oppositieleider. Dit blijkt uit een enquête onder 19.000 leden van het EENVANDAAG Opiniepanel die vanavond (woensdag 16 april) wordt uitgezonden.

Pechtold, fractievoorzitter van D66 met slechts drie zetels in de Tweede Kamer, krijgt evenveel waardering als Jan Marijnissen, voorman van de SP met 25 zetels. Hij spreekt volgens de deelnemers 'duidelijke taal', is 'deskundig' en 'goed in het debat'.

De laatste weken staat D66 in de peilingen weer in de plus. Maar deelnemen aan een volgende regering is volgens de helft van de deelnemers (47 procent) geen goed idee. 23 procent wil wel deelnemen aan een regering.

Opvallend is verder dat belangrijke standpunten van de partij door een groot deel van de huidige achterban niet worden gedeeld. Van de respondenten die nu op de Democraten zouden stemmen wil een ruime meerderheid (60 procent) niet doorwerken na het 65ste jaar. Ook vindt 46 procent dat het ontslagrecht niet versoepeld zou moeten worden.

Voor meer uitslagen, kijk op www.eenvandaag.nl

Uitslag 'beste oppositieleider':

1. Jan Marijnissen

2. Alexander Pechtold

3. Rita Verdonk

4. Femke Halsema

5. Geert Wilders

6. Mark Rutte

7. Bas van der Vlies

8. Marianne Thieme

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending woensdag 16 april
Nederland 1 - 18.20 uur




EenVandaag