Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pegasystems introduceert nieuw Solution Framework ter bestrijding van fraude en witwassen

Amsterdam, 16 april 2008 - Pegasystems (NASDAQ: PEGA), toonaangevend leverancier in Business Process Management, introduceert een nieuw Solution Framework tegen fraude- en het witwassen van geld binnen de markt voor financiële dienstverlening. Het nieuwe framework is ontworpen om 's werelds toonaangevende financiële instellingen te helpen om witwassen van geld te bestrijden, sanctiebeoordelingen te beheren en ondersteuning te bieden aan fraudeonderzoeken. De efficiënte en krachtige oplossing wordt tevens ingezet om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving zoals de Bank Secrecy Act en de USA Patriot Act Compliance.

Traditionele oplossingen voor deze complexe materie zijn doorgaans zeer specialistisch en staan op zichzelf; ze richten zich vooral op bepaalde type verdachte activiteiten binnen specifieke afdelingen van een organisatie. De kans bestaat dat meldingen vanuit gescheiden systemen niet consistent gekwalificeerd of afgehandeld worden conform de procedures van de gehele onderneming. De oplossing van Pegasystems daarentegen maakt gebruik van, en integreert met, bestaande systemen en voorziet zo in een organisatiebreed waarschuwings- en onderzoeksbeheersysteem.

De nieuwe oplossing van Pegasystems ondersteunt financiële dienstverleners bij:


* Het verzamelen en beheren van verdachte meldingen afkomstig van de diverse detectiesystemen op het gebied van fraude, witwassen, sancties en medewerkersfraude verspreid over meerdere bedrijfsdivisies en productielijnen;
* Het verhogen van de onderzoeksproductiviteit en het verlagen van operationele kosten door middel van geavanceerde procesautomatisering;
* Het snel kunnen identificeren van patronen en trends binnen alle bedrijfsactiviteiten met behulp van Link Analysis en Visualisatie tools;
* Het eenvoudig kunnen voldoen aan externe regelgeving en controle-eisen door middel van geautomatiseerde documentatie en SAR rapportages, transparante interne controles, ingebouwde controlemogelijkheden en real-time dashboard rapportage.

De snelheid van veranderingen in de werkzaamheden op het gebied van risico, fraude en compliance vormt een uitdaging voor financiële organisaties. Met dit nieuwe Solutions Framework zullen klanten van Pegasystems de bestaande strategische voordelen van de Build for Change® technologie kunnen inzetten om zo operationele kosten te verlagen, meer transparantie te realiseren tussen de silo's binnen de organisatie en risico's te verminderen.

"Financiële instellingen worden vandaag de dag geconfronteerd met ongekende uitdagingen in het opsporen en beheren van fraude en witwaspraktijken. Traditionele systemen bieden geen adequate oplossing voor deze problemen doordat ze versplinterde omgevingen hebben gecreëerd voor risicovolle transacties", aldus Martijn Schilperoort, Area Sales Manager Benelux bij Pegasystems. "Klanten van Pegasystems daarentegen realiseren zeer goede resultaten. Door gecentraliseerd beheer van verdachte activiteiten en geavanceerde procesautomatisering verbeteren onze klanten hun operationele doeltreffendheid en verminderen zij hun risico's. De recente toevoeging van expertise en technologie van de Focus Technology Group bewijst onze voortdurende inzet om hoogwaardige oplossingen te leveren voor kritieke gebieden zoals risico, fraude en compliance."

Het hoofdkantoor van de Focus Technology Group staat in Massachusetts en is gespecialiseerd in fraude- en AML software. Met deze overname bestrijkt Pegasystems een nog bredere markt op het gebied van risico, fraude en compliance oplossingen.

Over Pegasystems
Pegasystems (NASDAQ: PEGA), leider in Business Process Management, levert software waarmee 's werelds meest geavanceerde organisaties hun omzetgroei, productiviteit en flexibiliteit kunnen optimaliseren. Klanten gebruiken de bekroonde SmartBPM® suite ter verbetering van hun klantenservice, het bereiken van nieuwe markten en vergroting van hun operationele effectiviteit. Met behulp van de gepatenteerde SmartBPM technologie van Pegasystems zijn bedrijfsapplicaties eenvoudig te ontwikkelen en aan te passen door zakelijke doelstellingen direct vast te leggen, zonder handmatig te hoeven programmeren.

De SmartBPM oplossing van Pegasystems verenigt pure BPM-software en een intelligente Business Rules Engine in één technologie waarmee organisaties snel kunnen anticiperen op steeds veranderende marktomstandigheden. De 'Build for Change®' technologie stelt ondernemers en IT- medewerkers in staat beter te presteren dan hun concurrenten. De Pegasystems' suite is aangevuld met een reeks solution frameworks van specifieke best- practices voor bijvoorbeeld toonaangevende organisaties binnen de financiële dienstverlening, de verzekeringswereld, de gezondheidszorg, de overheid, life science, communicatie, productie en andere industrieën. Het hoofdkantoor van Pegasystems is gevestigd in Cambridge, Massachusetts (VS). Het bedrijf heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meer informatie over Pegasystems op: www.pega.com

All trademarks are the property of their respective owners.