Ingezonden persbericht


Persbericht

CRYPTOCard benoemt resellers van Channel Concepts tot Certified Partner

Almere, 16 april 2008 --- Ruim vijfentwintig resellers van Channel Concepts zijn door CRYPTOCard benoemd tot Certified Partner. Zij kunnen nu Two-Factor Authentication (2FA) producten aanbieden aan hun klanten.

De Two-Factor Authentication oplossingen van CRYPTOCard bieden een server-based oplossing (CRYPTO-Shield), een eenvoudige en betaalbare Managed Authentication Service (CRYPTO-MAS) oplossing en een oplossing voor ontwikkelaars (AuthEngine) die de mogelijkheid biedt om de 2FA-technologie van CRYPTOCard in hun eigen omgeving te integreren. Al deze producten ondersteunen het gebruik van een brede serie van authenticatie tokens, variërend van hardware tokens die overal mee naar toe zijn te nemen tot aan software tokens die geïnstalleerd kunnen worden op een PC of een draagbaar apparaat zoals een PDA of blackberry.

Voor bedrijven van verschillende omvang biedt de 2FA-tokens een hoge beveiliging. Het principe is eenvoudig, zwakke statische wachtwoorden worden vervangen door een willekeurig gegenereerd wachtwoord bij elke aanmelding. Deze wachtwoorden kunnen niet opnieuw worden gebruikt door derden. Daarnaast hoeven gebruikers geen wachtwoorden te onthouden. Uit onderzoek van Citrix Systems blijkt dat ruim twintig procent van de ICT-gebruikers meer dan 6 wachtwoorden moet onthouden. Het noteren van inloggegevens is risicovol. Bovendien brengt het resetten van vergeten wachtwoorden een toenemend aandeel kosten met zich mee.

Een aantal van de geautoriseerde partners volgt op korte termijn een aanvullende technische training zodat zij eerstelijnssupport kunnen verlenen van de CRYPTOCard oplossingen. Deze partners zullen dan de CRYPTOCard Preferred Partner status ontvangen. Daarnaast gaat in mei een derde training van start om een nieuwe groep resellers te certificeren tot Certified Partner.

Over CRYPTOCard, Inc.
CRYPTOCard is sinds de oprichting in 1989 uitgegroeid tot een leidende en innovatieve fabrikant van authenticatie-producten. CRYPTOCard is uniek in de industrie vanwege de inspanning om haar producten en oplossingen te laten werken met elke gangbare netwerkarchitectuur inclusief operating systemen compatibiliteit (Microsoft Windows, Linux, Mac OS X), webserver flexibiliteit (IIS, Apache) en database opties (Active Directory, LDAP, Open Directory, etc.). Voor meer informatie, www.cryptocard.com

Over Channel Concepts
Channel Concepts B.V. is opgericht in 2006. De onderneming is een Value Added Distributor die hardware- en softwareoplossingen levert aan ICT-channel partners. Daarnaast verzorgt Channel Concepts voor de partners een veelheid aan ondersteunende diensten: training, consultancy, hulp bij implementaties, eerstelijnssupport en demonstraties. Meer informatie is te vinden op www.channelconcepts.nl



Ingezonden persbericht