Gemeente Alkmaar

Uitnodiging

Montage brugval tweede Friesebrug

Een bijzonder moment in het project Bus-on-Line. Op woensdag 16 april 2008 monteert de aannemer tussen 07.00 en 13.00 uur de nieuwe stalen brugval van de nieuwe, tweede Friesebrug. De stalen brugval wordt via het Noordhollands kanaal aangevoerd en met twee grote kranen in de betonnen onderbouw gehesen. Vervolgens komt de nieuwe brugval omhoog, in geopende toestand, te staan.

De montage is een bijzondere mijlpaal in het project Bus-on-Line, de snelle busroute door Alkmaar. Daarom nodigt de gemeente Alkmaar alle betrokkenen uit om bij deze gebeurtenis aanwezig te zijn. Op woensdag 16 april tussen 09.00 uur tot 13.00 uur kunt u, onder het genot van een kopje koffie, thee en wat lekkers, vanaf het water een kijkje nemen bij dit bijzondere spektakel.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden op 16 april 2008 vinden vooral plaats vanaf het Noordhollands Kanaal en hebben geen directe invloed op het verkeer. Voor de scheepvaart geldt alleen een snelheidsbeperking en een korte stremmingperiode van drie dagen. Op 16 april is het Noordhollands Kanaal voor alle doorgaande scheepvaart gestremd. Op 17 en 18 april 2008 is er een hoogtebeperking, dus geen doorvaart voor schepen waarvoor de brug moet worden bediend.