Gemeente Alkemade


Informatieavond voorontwerpbestemmingsplan Nieuwe Wetering 03-04-2008

Op woensdag 16 april 2008 wordt om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een algemene informatieavond gehouden over de ontwikkelingen rond het voorontwerp bestemmingsplan Nieuwe Wetering. Tijdens deze bijeenkomst wordt de procedure toegelicht en is er een mogelijkheid voor het stellen van vragen. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Het voorontwerp omvat een integrale herziening van de geldende bestemmingsplannen Nieuwe Wetering en Nieuwe Wetering Noord, beide daterend van 1990. In het nieuwe bestemmingsplan zijn de verschillende regelingen samengevoegd, is de huidige plaatselijke situatie vastgelegd en zijn de voorschriften aangepast aan de moderne planologische inzichten. Door de samenvoeging van deze twee bestemmingsplannen ontstaat een zogenaamd komplan. Alleen het plangebied van het voorontwerp Nieuwe Wetering wordt tijdens deze informatieavond besproken. Dit gebied omvat alleen de kern Nieuwe Wetering en niet het ´Derde Tuinbouwgebied´. Het plangebied grenst aan het Derde Tuinbouwgebied en het buitengebied in het westen, de Ringvaart in het noorden, het traject HSL in het oosten en ten slotte de aansluiting (rotonde) in het zuiden. Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit betekent dat in de hoofdzaak de bestaande situatie in het plan wordt vastgelegd. Dat wil echter niet zeggen dat er nu geen ruimtelijke of functionele veranderingen (meer) mogelijk zijn binnen het plangebied; het bestemmingsplan biedt ruimte om (beperkte) ontwikkelingen voor de bewoners en eigenaren van bedrijven mogelijk te maken. Voorts is een beperkt aantal nieuwe ontwikkelingen zo concreet mogelijk opgenomen in het bestemmingsplan; het gaat hierbij om de invulling van de strook tussen het traject van de HSL en het dorp Nieuwe Wetering, de verplaatsing van het Cultureel Centrum naar de Molendijk en de ontwikkeling van enkele kleine woningbouwlocaties in Nieuwe Wetering Noord.

Op de informatieavond schenken we aandacht aan het proces, de gemaakte keuzes en de aangehouden plansystematiek. Tijdens de avond wordt op het voorontwerpbestemmingsplan Nieuwe Wetering een toelichting gegeven, waarna iedereen de gelegenheid krijgt om een reactie te geven of vragen te stellen. Voorafgaand aan de informatieavond ligt het voorontwerp vanaf 19.00 uur ter inzage. Het adviesbureau BRO, mede opsteller van het voorontwerp bestemmingsplan is ook aanwezig op deze avond.

Het voorontwerp ligt vanaf 10 april t/m 21 mei 2008, gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de Leeskamer Publiek in het gemeentehuis. Inzage is mogelijk op werkdagen vanaf 08.30 tot 12.30 uur, of op afspraak. Reacties op het voorontwerp kunnen binnen de genoemde termijn schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Troost van de sectie Ruimtelijke Ordening, tel. (071) 332 73 01.