Ingezonden persbericht


Hilversum, 8 april 2008

Uitnodiging kick off Kids Sports News/16 april Amsterdam ArenA

Graag nodig ik u uit voor de officiële start van Kids Sports News op woensdag 16 april om 16.00 uur in de Amsterdam ArenA. De kick off wordt een feestelijke aangelegenheid, waarbij het project met ondersteuning van muziek, verschillende acts en de nodige entertainment wordt gelanceerd. De presentatie is in handen van Z@PP-presentator Sipke Jan Bousema.

Het Metropole Orkest brengt deze middag samen met zangeres Maud een speciaal gemaakt lied ten gehore. Ook worden de resultaten van het onderzoek, uitgevoerd door studenten van de Cruijff Academie, naar sport, gym en obesitas onder kinderen gepresenteerd. Daarnaast wordt de interactieve website (www.kidssportsnews.org) gelanceerd en vertegenwoordigen én introduceren verschillende sportbonden met junioren in een parade hun sport.

Het crossmediale project Kids Sports News is opgezet om kinderen (van 8 tot 14 jaar) over de hele wereld in beweging te krijgen door ze de belangrijke sportevenementen van deze zomer actief te laten meebeleven. Onderdelen van Kids Sports News zijn interactieve websites, gaming, print, evenementen en televisie, waarbij de nadruk wordt gelegd op het uitwisselen van nieuwsitems. Het jeugdnet Z@PP heeft het initiatief genomen. Ondertussen hebben organisaties uit de hele wereld, zoals Kids News Network en Youth News zich verbonden aan dit project.

Als u van deze uitnodiging gebruik wilt maken, stuur dan een mailtje naar marion.van.dam@omroep.nl. U ontvangt dan een bevestigingsmail en een routebeschrijving naar Amsterdam ArenA. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen op nummer: 035-6774633.

Hopelijk tot ziens op woensdag 16 april!

Marion van Dam
Persvoorlichter Z@PP


---- --