Gemeente Spijkenisse


Eerste paal clubhuis Honk- en Softbalvereniging Spikes

14 april 2008

Wethouder Marjolijne Lewis slaat op woensdag 16 april om 16.00 uur samen met de heer R. Borsje, de voorzitter van Spikes, de eerste paal van het nieuwe clubhuis van de Honk- en Softbalvereniging. Dit gebeurt op het nieuwe terrein aan de Sportpolderweg (naast voetbalvereniging Hekelingen).

Enkele jaren geleden kwam bij de voorbereiding van de renovatie van het honk- en softbalpark naar voren dat de huidige locatie niet de benodigde ruimte bood om te kunnen voldoen aan de eisen van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB)/het instituut voor Sportaccommodaties (ISA-sport). Begin 2006 is er een voorstel gekomen voor verplaatsing naar de Sportpolder en inmiddels ligt daar al een honkbalveld en een softbalveld met verlichting. De bouw van het clubhuis start deze week.

Het nieuwe clubhuis bestaat uit een kantine, een bestuurskamer en zes kleedkamers. Het ontwerp van het clubhuis komt van architect John de Jong die in Spijkenisse ook de clubhuizen van tennisvereniging De Hartel en die van sportclub Botlek ontwierp.

De verwachting is dat de vereniging in de tweede helft van 2008 gebruik kan maken van het nieuwe clubhuis en ook de wedstrijden op het nieuwe complex kunnen spelen.