Raad van State


woensdag 16 april 2008
Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Den Haag om bestuurlijke maatregelen te treffen tegen de Eben Haëzerschool aan de Paulus Buysstraat in de gemeente. Een omwonende heeft om de maatregelen verzocht, omdat de school volgens hem te veel geluidsoverlast veroorzaakt. Volgens het college is geen sprake van overschrijding van de geluidsvoorschriften. De omwonende komt tegen de weigering in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200708814/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.
Zitting over de milieuvergunning die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois van Rotterdam heeft verleend aan een handelaar in partijgoederen aan de Zuidhoek in Rotterdam voor de opslag en verkoop van vuurwerk. Een omwonende komt tegen de vergunning in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij vindt dat een aantal voorschriften in de vergunning moet worden aangepast. Volgens hem is het pand van de handelaar te inbraakgevoelig en heeft het ten onrechte geen goedereningang, waardoor de aanvoer van goederen door de publieksingang moet plaatsvinden. (zaaknummer 200708460/1)