Gemeente Zandvoort


Raad geeft groen licht voor versnelde operatie gebouwenregistratie

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 1 april werd D. Suttorp geïnstalleerd als vast lid van de gemeenteraad en werd besloten dat wethouder Bierman weer een jaar ontheven is van zijn plicht om in Zandvoort te wonen. De meeste discussie was er over de kosten en het tempo van een grote operatie met betrekking tot de gebouwenadministratie, maar uiteindelijk werd nipt ingestemd met het collegevoorstel.

Journalistiek verslag
Hieronder volgt een journalistiek verslag van de vergadering. Dit is niet het officiële verslag of de officiële besluitenlijst, zoals die momenteel uitgewerkt worden en door de raad geaccordeerd zullen worden. U kunt aan dit journalistieke verslag dus geen rechten ontlenen. Met het verslag wil de gemeente u een indruk geven van wat er besloten is en laten zien wat de raad wil en wenst. Het gaat uit van een samenvatting op hoofdpunten. Wilt u zelf horen wat er is besproken? Via deze website kunt u de digitale geluidsopnamen afluisteren. Ga naar: Bestuur>Gemeenteraad>Vergaderstukken.

Toelating en installatie als raadslid van de heer D. Suttorp Na drie keer als tijdelijke vervanger van de heer Boevé te hebben opgetreden, wordt OPZ-lid D(ick) Suttorp nu geïnstalleerd als vast lid van de Zandvoortse gemeenteraad. Burgemeester Meijer verwelkomt hem deze keer niet met een bloemetje, maar met een vaste plant.

Hamerstukken:
Uitbreiden trouwen/registreren partnerschap op zondag. Intrekken Nota Aanbestedingsbeleid 2002.
Bereikbaarheid Zandvoort in de zomer, plan van aanpak 2008. Verordening cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening 2008. Regionale Startersregeling.

De hamerstukken worden aangenomen.

Stand van zaken marketingmanager
De raad is het eens met het voorstel om geld uit te trekken voor een Zandvoortse marketingorganisatie, waarin ook de VVV-taken van de huidige regionale VVV worden ondergebracht. GroenLinks-raadslid Van Deursen mist echter de informatie over de overgang van de ene naar de andere organisatievorm en ook andere raadsleden maken zich zorgen over wat de 'ontvlechting' van de regionale VVV heet. Wethouder Tates geeft aan dat dit onderwerp zijn volle aandacht heeft en dat deze operatie zorgvuldig verloopt, ook als het gaat om de belangen van het zittende personeel. Hij belooft in de commissiebijeenkomst van 2 april meer te melden.

Regionale Inkoop en Aanbesteding
Het voorstel wordt aangenomen met de aantekening dat bij de regionale samenwerking de financiële doelen even belangrijk zijn als de kwalitatieve en de procesmatige.

Begrotingswijziging ten behoeve van de uitvoering BAG (Basisadministratie Adressen en Gebouwen) Een onderwerp dat een eerdere raadsvergadering werd doorgeschoven. De discussie laait ook nu weer op: hoe hard is de planning die het Ministerie van VROM de gemeente heeft opgelegd om haar administratie van gebouwen op orde te hebben? VVD-lid Göransson stelt dat het Ministerie geen wettelijke basis heeft om Zandvoort tot een datum te dwingen en dient een amendement in om het oorspronklijke tempo te volgen en minder geld uit te trekken voor de operatie. Wethouder Bierman hecht wèl aan de afspraken met het Ministerie en noemt het bovendien een voordeel voor de burgers dat wij onze administatie nu snel op orde hebben. Het amendement van de VVD haalt het niet (negen stemmen tegen en zeven voor, dhr Bluijs is afwezig). De discussie verplaatst zich dan naar de financiën: waar staat waar het benodigde extra geld vandaan moet komen? Met de opdracht aan het college van burgemeester en wethouders dit te regelen wordt het voorstel met dezelfde stemverhouding aangenomen.

Woonplaatsverplichting wethouder M. Bierman
De in Amsterdam woonachtige wethouder Bierman moet jaarlijks toestemming van de raad krijgen om niet te hoeven verhuizen naar Zandvoort. Een aantal raadsleden verklaart in beginsel te vinden dat een Zandvoortse wethouder in Zandvoort moet wonen, maar zal om praktische redenen toch voor de ontheffing van de 'woonplaatsverplichting' stemmen. Zo niet de VVD-ers Paap en Kramer, die hun principiële opvattingen hierover ook in hun stemgedrag tot uiting brengen: zij stemmen als enigen tegen de ontheffing.