Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Van Raad van Bestuur ERIKS group nv
Telefoon 072 54 75 888
Datum 16 april 2008
Betreft ERIKS doet openbaar bod op Econosto van EUR 8,21 in contanten per aandeel

Dit is een openbare mededeling van ERIKS group nv ("ERIKS") ingevolge artikel 10 lid 3 van het Besluit openbare biedingen Wft (het "Bob Wft"). Dit persbericht behelst niet het openbaar bod van ERIKS op aandelen Koninklijke Econosto N.V. ("Econosto"), het openbaar bod wordt gedaan door publicatie van het Biedingsbericht (zoals hierna gedefinieerd). Deze mededeling is niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

16 april 2008

Onder verwijzing naar haar persberichten van 31 maart en 1, 2, 3 en 7 april 2008 maakt ERIKS bekend dat zij een openbaar bod uitbrengt op alle uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Econosto (de "Aandelen") tegen een biedprijs van EUR 8,21 in contanten per Aandeel (het "Bod").

Begrippen die niet in dit persbericht zijn gedefinieerd, hebben de betekenis die daaraan is gegeven in het biedingsbericht van ERIKS van 16 april 2008 (het "Biedingsbericht").

Hoofdpunten


- Het Bod is een openbaar bod in contanten op alle uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Econosto tegen een biedprijs van EUR 8,21 per Aandeel.


- De aanmeldingstermijn vangt aan op donderdag 17 april 2008 om 09:00 uur CET en eindigt op vrijdag 23 mei 2008 om 18:00 uur CET, behoudens verlenging.


- Het Bod wordt gestand gedaan indien de voorwaarden voor gestanddoening die zijn opgenomen in het Biedingsbericht worden vervuld, waaronder de voorwaarde dat de Aandelen die (i) door ERIKS worden gehouden en (ii) zijn aangemeld onder het Bod, op de Sluitingsdatum ten minste 95% van alle Aandelen vertegenwoordigen.

Het Bod

ERIKS doet het Bod, onder de voorwaarden en binnen de beperkingen die zijn opgenomen in het Biedingsbericht. Het Biedingsbericht is algemeen beschikbaar gesteld op de website van ERIKS (www.eriks.com). Voorts zijn fysieke exemplaren van het Biedingsbericht verkrijgbaar op het hoofdkantoor van ERIKS en bij het Omwissel- en Betaalkantoor. Aandeelhouders worden verwezen naar het Biedingsbericht voor alle voorwaarden en restricties van het Bod. Aandeelhouders die het Bod aanvaarden zullen een bedrag in contanten ontvangen van EUR 8,21 voor elk Aandeel dat op geldige wijze is aangemeld (of op ongeldige wijze, indien ERIKS de aanmelding desalniettemin aanvaardt) en geleverd (de "Biedprijs"), op voorwaarde dat ERIKS het Bod gestand heeft gedaan. De Biedprijs is cum dividend, hetgeen betekent dat dividend dat betaalbaar is gesteld of andere uitkeringen die op de Aandelen voor de Dag van Overdracht op de Aandelen zijn gedaan de Biedprijs navenant zullen verminderen. voor nadere informatie kunt u zich richten tot de heer J. van der Zouw, CEO en/of de heer J.G. de Boer, CFO
Pagina 1 / 5

P E R S B E R I C H T

Verkregen en gecommitteerde Aandelen

Per 16 april 2008 heeft ERIKS reeds een direct belang in het aandelenkapitaal van Econosto van ongeveer 29%. Daarnaast heeft een groep (groot) Aandeelhouders zich gecommitteerd om 15,9% van de Aandelen die door hen worden gehouden aan te melden onder het Bod. Op deze 15,9% heeft ERIKS ook een call- optie verkregen. Daardoor heeft ERIKS in totaal 44,9% van de Aandelen veiliggesteld voor het Bod.

Aanmeldingstermijn

De aanmeldingstermijn vangt aan op donderdag 17 april 2008 om 09:00 uur CET en eindigt op vrijdag 23 mei 2008 om 18:00 uur CET, tenzij de aanmeldingstermijn wordt verlengd (de "Sluitingsdatum"). ERIKS behoudt zich het recht voor de aanmeldingstermijn te verlengen tot na de Sluitingsdatum overeenkomstig artikel 15 van het Bob Wft.

De aanmelding van Aandelen op of voor de Sluitingsdatum kan niet worden teruggetrokken; alleen indien ERIKS op grond van artikel 15 van het Bob Wft de aanmeldingstermijn verlengt, kan een aanmelding worden teruggetrokken.

Aanmeldingsprocedure

Aandeelhouders die Aandelen houden via een Toegelaten Instelling wordt verzocht hun aanmelding uiterlijk op vrijdag 23 mei 2008 om 18.00 uur CET via hun bank of commissionair te doen. Het is mogelijk dat de bewaarder, bank of commissionair een eerdere uiterste datum stelt, om op die manier tijdig de bij hen binnengekomen aanmeldingen aan Fortis Bank (Nederland) N.V. (het "Omwissel- en Betaalkantoor") te kunnen doorgeven. Zie tevens paragraaf 4.2 van het Biedingsbericht (Acceptance by Shareholders through an Admitted Institution).

Gestanddoening en betaling

Het Bod wordt gedaan onder bepaalde voorwaarden. Eén van de voorwaarden voor gestanddoening is dat de Aandelen die door ERIKS worden gehouden en de Aandelen die onder het Bod worden aangemeld, op de Sluitingsdatum ten minste 95% van alle Aandelen vertegenwoordigen (zie paragraaf 5.2 van het Biedingsbericht (Offer Conditions)). ERIKS behoudt zich het recht voor afstand te doen van bepaalde voorwaarden voor gestanddoening, voor zover dit wettelijk is toegestaan. Indien ERIKS op enig moment één of meer voorwaarden laat vervallen, dan zal ERIKS de Aandeelhouders hiervan op de wijze zoals voorzien in het Bob Wft op de hoogte stellen.

ERIKS zal, met inachtneming van de bepalingen van artikel 16 van het Bob Wft, binnen drie werkdagen na de Sluitingsdatum bekend maken of het Bod gestand wordt gedaan (zie paragraaf 4.7 in het Biedingsbericht (Declaring the Offer unconditional (gestanddoening) and post-acceptance period)). Indien ERIKS het Bod gestand doet, ontvangen de Aandeelhouders die hun Aandelen voor of op de Sluitingsdatum hebben aangemeld en rechtsgeldig hebben geleverd, de Biedprijs voor elk Aandeel.

Verlenging

ERIKS kan onder bepaalde voorwaarden de aanmeldingstermijn verlengen tot na de Sluitingsdatum. Indien de aanmeldingstermijn wordt verlengd, zal ERIKS dit uiterlijk op de derde werkdag na de oorspronkelijke Sluitingsdatum aankondigen door middel van een openbare mededeling overeenkomstig artikel 15 lid 2 van het Bob Wft. De aanmeldingstermijn kan met minimaal twee en maximaal 10 weken worden verlengd. Pagina 2 / 5

P E R S B E R I C H T

Na-aanmeldingstermijn

Indien ERIKS het Bod gestand doet, kan ERIKS binnen drie werkdagen na de mededeling dat gestand wordt gedaan een na-aanmeldingstermijn instellen om Aandeelhouders die hun Aandelen niet tijdens de aanmeldingstermijn hebben aangeboden alsnog de mogelijkheid te bieden om hun Aandelen onder het Bod aan te bieden. Een dergelijke na-aanmeldingstermijn vangt aan op de eerste werkdag volgend op de mededeling waarin de na-aanmeldingstermijn is aangekondigd en zal maximaal twee weken duren (overeenkomstig artikel 17 van het Bob Wft).

Liquiditeit en beëindiging beursnotering

Als gevolg van de verwerving van de Aandelen door de Bieder onder het Bod, of anderszins, zal het aantal Aandeelhouders verminderen, evenals het aantal Aandelen dat daarna ter beurze wordt verhandeld; dit zal een negatieve invloed hebben op de liquiditeit en marktwaarde van de Aandelen die niet onder het Bod worden aangemeld.

De Bieder is voornemens om zo spoedig mogelijk na gestanddoening van het Bod de notering van Econosto op Euronext Amsterdam te beëindigen. Dit zal ook een negatieve invloed hebben op de liquiditeit en marktwaarde van de Aandelen die niet onder het Bod worden aangemeld.

Biedingsbericht en overige informatie

Deze openbare mededeling bevat slechts een selectie van de informatie die met betrekking tot het Bod beschikbaar is en dient niet ter vervanging van het Biedingsbericht zelf. Aandeelhouders wordt geadviseerd het Biedingsbericht, met name paragraaf 5.6.3 (Legal structure of Econosto following the Offer) grondig te bestuderen, waar nodig met behulp van onafhankelijk advies, om zich zo een goed oordeel over het Bod te vormen. Aandeelhouders die overwegen hun Aandelen niet aan te melden wordt geadviseerd paragraaf 5.6 (Consequences of the Offer) in haar geheel te bestuderen. Onder verwijzing naar het Biedingsbericht worden Aandeelhouders hierbij uitgenodigd hun Aandelen aan te melden onder het Bod.

Beschikbaarheid van documentatie

Digitale exemplaren van het Biedingsbericht zijn beschikbaar op de website van ERIKS (www.eriks.com). De website van ERIKS maakt op geen enkele wijze deel uit van het Biedingsbericht. Fysieke exemplaren van het Biedingsbericht zijn gratis beschikbaar op het hoofdkantoor van ERIKS en op het Omwissel- en Betaalkantoor op de hieronder vermelde adressen.