Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - betrokkene aanrijding gezocht                   |
De politie zoekt contact met de bestuurder van een wit/crème autoambulance die dinsdag 15 april betrokken raakte bij een aanrijding bij de Weg naar Voorst en mogelijk niets hiervan heeft gemerkt. Ook getuigen kunnen bellen met 0900 - 8844.

Een 51-jarige motorrijder uit Warnsveld stond omstreeks 16.20 uur voor het rode verkeerslicht te wachten om linksaf de Oude Ijsselsbrug op te rijden. Hij werd rechts voorbij gereden door een autoambulance met daarop één auto. De chauffeur ging rechtsaf richting Brummen. Tijdens het afslaan tikte hij met de achterkant de motorrijder aan die hierbij kwam te vallen. De motor liep schade op en de Warnsvelder hoopt dat de bestuurder, die het ongeval waarschijnlijk niet heeft bemerkt, zich meldt.

|     |Epse - aanhouding nachtvissers                            |
Agenten hebben woensdagochtend 16 april twee Duitse nachtvissers in Epse aangehouden die een verboden hoeveelheid brasems hadden gevangen en in een bak dode en levende brasems bleken te hebben.

Surveillerende agenten controleerden omstreeks 03.40 uur het viswater bij de Kletterstraat in Epse. Ze troffen hier twee Duitsers (49 en 60 jaar) die in een leefnet zo'n 30 brasems hadden. In een plastic bak in de auto bleken ook de nodige vissen te zitten. Een deel hiervan bleek nog te leven. In verband met overtreding van de Wet Gezondheid en Welzijn dieren zijn beide mannen aangehouden. De levende brasems zijn vrijgelaten, de dode vissen zijn in beslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Warnsveld - voetbaldoeltjes vernield                      |
Scholieren en jongeren uit de buurt van school de Scheperstee aan de Landweer in Warnsveld kunnen niet meer voetballen. Vandalen hebben de twee houten doeltjes vernield. Getuigen kunnen bellen met 0900 - 8844.

Bij de politie is aangifte gedaan van de vernieling die maandag 14 april na schooltijd heeft plaats gevonden. Op het speelveld bij de school wordt regelmatig door scholieren en buurtkinderen gevoetbald. Nu de doeltjes vernield zijn, wordt de kinderen dit speelplezier ontnomen. Schoolleiding en politie hopen dat de vandalen of getuigen zich melden en de schade zo snel mogelijk hersteld kan worden.

|     |Zutphen - laptops weg na inbraak                          |
Bij een woning aan de Slindewaterstraat in Zutphen is dinsdagochtend 15 april ingebroken. Men mist in ieder geval twee laptops.

De dieven hebben een raam ingeslagen waardoor zij toegang tot de woning kregen. Hier vonden zij in ieder geval twee laptops. De inbraak vond tussen 09.15 en 12.00 uur plaats en de politie is een onderzoek gestart.

|     |Twello - zeer gevaarlijk gedrag                           |
Een staaltje van zeer gevaarlijk gedrag vond dinsdagavond 15 april plaats bij een woning aan de Bachstraat in Twello. Vandalen gooiden zwaar vuurwerk door de brievenbus naar binnen en een beginnende brand kon nog net door de bewoner worden geblust.

Zelf zullen ze het wel als een geintje hebben gezien, maar hun daad had heel anders kunnen aflopen. Rond 21.00 uur werd bij een woning aan de Bachstraat zwaar vuurwerk via de brievenbus naar binnen gegooid. Door de klap sneuvelde niet alleen een ruitje van een binnendeur, maar er ontstond ook een begin van brand. Het tochtgordijn achter de voordeur vatte vlam. De bewoner kon dit brandje gelukkig op tijd doven. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in, maar de vandalen werden niet meer aangetroffen. Middels dit bericht hoopt de politie dat de jongeren de risico's van hun daad inzien. Het zou hen sieren wanneer ze zich melden om de schade te regelen en hun excuses aan te bieden. Daarnaast zoekt de politie mensen die weten welke jongelui dinsdagavond met vuurwerk op pad zijn geweest. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.

|     |Zutphen - controle fietsverlichting                       |
De politie heeft dinsdagavond 15 april op diverse locaties in Zutphen de fietsverlichting gecontroleerd. Diverse fietsers kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was.

Met enige regelmaat controleert de politie 's avonds en 's nachts fietsers op het gebruik van de verlichting. Hiermee wil zij het aantal letsel ongevallen in het verkeer terug dringen. Automobilisten krijgen de schrik van hun leven, wanneer ze plotseling een fietser zonder licht voorbij zien flitsen. De fietsers, veelal jongeren, realiseren zich niet welke risico's zij nemen. Twaalf fietsers kregen een bekeuring.

Einde berichten


---


---


---

---- --