Intentie Xerox Nederland voor overname Veenman

Publicatietijd: 16/04/2008 08:44

Intentie Xerox voor overname Veenman; uitbreiding markt in MKB in Nederland

Opent kans voor Xerox op bereik van 4000 nieuwe MKB-klanten

Breukelen, 16 april 2008 - Xerox Corporation (NYSE:XRX) en Corporate Express NV (NYSE: CXP) kondigen vandaag de intentie aan waarin Xerox Veenman overneemt, een dochteronderneming van Corporate Express NV, voor ongeveer $68 (EURO 43) miljoen. Hiermee breidt Xerox haar bereik uit in de MKB markt in Nederland. Veenman, met zes vestigingen in Nederland is de belangrijkste onafhankelijke wederverkoper van kantoorprinters, kopieerapparaten en multifunctionele apparatuur in het MKB.

Veenman is opgericht in 1919 en heeft haar hoofdkantoor in Capelle a/d IJssel. Veenman heeft onlangs haar portfolio uitgebreid met document management software en consultancy support. Als dealer in kantoortechnologie verkoopt Veenman producten van verscheidene leveranciers, waarvan Xerox momenteel geen deel uitmaakt. Veenman zal document management producten van Xerox gaan verkopen nadat de overname rond is.

Door de overname van Veenman zal Xerox het aantal verkopers in de regio meer dan verdubbelen en additioneel toegang krijgen tot meer dan 4000 MKB-klanten. In het afgelopen jaar heeft Xerox haar distributie naar het MKB al uitgebreid door een breder verkoopnetwerk met resellers en concessionaires in Europa en door de overname van Global Imaging Systems in Amerika, die Xerox toegang gaf tot 200.000 nieuwe MKB-klanten.

Volgens Matt Marschall van IDC, zijn bijna 55% van alle bedrijven in Nederland MKB's die in 2007 bijna $420 miljoen besteedden aan printers, diensten en toebehoren. IDC schat in dat bestellingen van printers en multifunctionals in het Nederlandse MKB zullen stijgen met een jaarlijkse groei van 6% gedurende de komende vijf jaar.

"Xerox biedt producten en diensten die tegemoet komen aan de behoeften van bedrijven van klein tot groot met prijzen voor elk budget. Met onze brede product portfolio willen we het Xerox merk naar meer MKB-klanten brengen, ondersteund met betrouwbare, locale dienstverlening," zegt Armando Zagalo de Lima, President van Xerox Europa. "In Nederland is geen sterkere kantoortechnologie dealer dan Veenman. Hun uitgebreide distributie en locale ondersteuning complementeren de voordelen van Xerox technologie en versterken de waardepropositie die we het MKB bieden."

Veenman zal in de komende tijd de volledige reeks aan Xerox kantoor- en kleinere productieproducten en toebehoren toevoegen aan haar portfolio, dat wil zeggen alle Phaser(R) en WorkCentre(R) printers en multifunctionele systemen die printen, faxen, kopiëren en scannen.
Xerox(R), the Xerox wordmark and the spherical connection symbol are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries.

"Met deze overeenkomst begeeft Veenman zich in een nieuw en opwindend tijdperk," zegt Eric Annema, Managing Director van Veenman. "We hebben jaren naar een dergelijke belangrijke stap uitgekeken. Als dochteronderneming van Xerox kunnen we onze klanten nog beter bedienen. We kunnen aan onze huidige goede merken alle voordelen die de producten, diensten en ervaringen van Xerox bieden, toevoegen. En daarmee trouw blijven aan onze toegewijde, locale dienstverlening, die ons verbindt met onze klanten."

Als de transactie is gefinaliseerd zal Veenman opereren als volledige dochter van Xerox. Annema zal het bedrijf blijven leiden en direct rapporteren aan Rogério Fangueiro, Senior Vice President, Director en General Manager, Office Group, Xerox Europe, parallel met andere distributiekanalen van Xerox in Nederland. Veenman zal haar naam en het hoofdkantoor in Capelle a/d IJssel behouden. De werknemers zullen onderdeel van Veenman blijven.

De overname zal in cash plaatsvinden en wordt naar verwachting later dit jaar afgerond en is onder andere afhankelijk van goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Dit is de vijfde acquisitie van Xerox in de afgelopen twee jaar, met een investering van meer dan $1,7 miljard in bedrijven die haar distributie verbreden en de documentgerelateerde dienstverlening en software portfolio verder uitbreiden.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software.
Xerox(R), the Xerox wordmark and the spherical connection symbol are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries.

Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R? centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox(R) is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
---

Noot voor de redactie,