Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 16-04-2008

Fietsers botsen op bromfietser

ASSEN Dinsdagochtend verleenden twee fietsers (beiden 14 jaar) uit Vries geen voorrang aan een van rechtskomende 17-jarige bromfietser uit Assen op de kruising Molenstraat/MR Groen van Prinstererlaan. Het drietal botste op elkaar. De 17-jarige jongen hield een pijnlijke arm over aan het ongeval. De twee meisjes werden ter plekke in een ambulance onderzocht. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. (08-127787)

Aanrijding auto en bromfietser

ODOORN Dinsdagochtend is een 66-jarige automobiliste uit Odoorn op de Borgerderweg in botsing gekomen met een 17-jarige bromfietser uit Odoornerveen. De 66-jarige automobiliste reed over de Andries Diepenbrugweg in de richting van de Borgerderweg en verleende geen voorrang aan de 17-jarige bromfietser. De bromfietser kwam door de aanrijding ten val en werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. De jongen heeft waarschijnlijk een gekneusde enkel aan het ongeluk overgehouden. (08-127844)

Politie houdt alcomobilisten aan

ZUIDLAREN De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige automobilist uit Zuidlaren aangehouden op de Brink Oostzijde. De man reed al slingerend over de Stationsweg. De man werd staande gehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en weigerde hij mee te werken aan een blaastest. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse wees uit dat de man teveel had gedronken. Hij scoorde 2,25 promille. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, het weigeren van een blaastest en eentje voor de verlopen APK. (08-128040)

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 51-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden op de Kochstraat. De politie had de man staande gehouden op de Kochstraat ter controle. Het afnemen van een blaastest lukte niet en de man werd vervolgens aangehouden. Op het bureau scoorde de man 1,93 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. (08-128049)

ASSEN De politie heeft dinsdagnacht een 46-jarige automobilist uit Tynaarlo aangehouden op de Industrieweg. De man viel op door zijn rijgedrag en werd aan de kant gezet ter controle. Aan de hand van de uitslag van de blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij scoorde 1,15 promille en kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. (08-128059)

Inbraak in horecapand

EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag is in een horecapand aan de Peyserhof ingebroken. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door met een stoeptegel de toegangsdeur te vernielen. De buit bestaat uit een aantal flessen sterke drank. De politie heeft de zaak in behandeling. (08-128062)

Vernieling personenauto

ASSEN Dinsdagochtend bleek een personenauto aan het Zuidenveld te zijn vernield. Het portier aan de bestuurderskant was beschadigd, een spiegel was van de auto gesloopt en de auto had schade aan de achterkant. De politie heeft de zaak in behandeling. (08-127812)

Politie houdt man aan na vernieling ruit

EMMEN De politie heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Emmen aangehouden op de Angelsloerdijk. De man had een ruit van een deur van een stacaravan vernield. De man had eerder die avond een conflict gehad met zijn vriendin. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten (08-128043)

Politie houdt jongeman aan na vechtpartij

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmiddag een 15-jarige jongeman uit Hoogeveen aangehouden op Het Haagje. De politie had een melding gekregen van een vechtpartij. Ter plekke vluchten alle betrokken. De politie zag dat de 15-jarige jongeman een 16-jarige jongeman uit Hoogeveen sloeg. De 15-jarige jongeman kon worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. (08-127954)

Politie controleert op verschillende locaties

MEPPEL De politie heeft dinsdagmiddag een controle gehouden in winkelcentrum Keyerstroom. Agenten deelden zes keer een bekeuring uit voor het zonder redelijk doel ophouden in het winkelcentrum. In het centrum werd vervolgens de controle vervolgd. De politie schreef zes keer een bekeuring uit aan fietsers die fietsen in een voetgangersgebied. (08-127912)

COEVORDEN De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden in Coevorden. Op de Burgemeester van der Lelysingel werd een bekeuring uitgeschreven voor het afslaan op een plek waar dit niet mag. Drie personen kregen een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen. (08-127975)

MEPPEL- De politie heeft dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden op diverse wegen in Meppel en omgeving. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het bellen tijdens het rijden. Een automobilist kreeg een bekeuring voor een snelheidsovertreding en een automobilist kreeg een bekeuring voor het inhalen over een verdrijvingvlak. (08-128029)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280