Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 16 april

Fryslân, 16-04-2008 o Politieberichten van dinsdag 15 april 07.00 uur t/m woensdag 16 april 07.00 uur.

Munnekezijl: deel gestolen goederen uit ambulance terug
De politie kreeg dinsdagochtend tijdens een bezoek aan de ambulancepost in Buitenpost te horen dat een deel van de gestolen goederen uit de ambulance weer was teruggevonden. Op zondag 13 april werd uit een ambulance aan de Methardusstraat in Munnekezijl een navigatiesysteem, een telefoon en brandblusser gestolen. De telefoon en de brandblusser werden dezelfde dag in plastictas bij de ambulancepost in Buitenpost gevonden. De goederen werden voor sporenonderzoek in beslag genomen. Nadat dit was afgerond gingen de goederen retour. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit eventuele aanhoudingen niet uit.

Oosternijkerk: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een veel te snelle 20-jarige automobilist uit de gemeente Dongeradeel. Deze beginnend bestuurder reed op de N358 nabij Oosternijkerk 155 kilometer per uur, terwijl daar een snelheidslimiet geldt van 80 kilometer per uur.

Noordoost Fryslân: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag op drie locaties in Noordoost Fryslân naar aanleiding van klachten snelheidscontroles gehouden. Van 07.45 uur tot 10.45 uur werd er op de Woudweg in Dokkum gecontroleerd. Op deze weg is een snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan. Tijdens de controle passeerden 369 voertuigen, waarvan er 34 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was hier 79 kilometer per uur. Van 11.00 uur tot 14.00 uur werd er vervolgens gecontroleerd op de Tochmalaan in Kollum. Op deze 50-kilometerweg passeerden 633 voertuigen de controle, waarvan 70 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was hier 89 kilometer per uur. Tenslotte werd er van 14.00 uur tot 17.00 uur gecontroleerd op de Saatsenwei in Engwierum. Op deze weg is een snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. Tijdens de controle passeerden 238 voertuigen, waarvan er 48 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was hier 130 kilometer per uur.

Leeuwarden: fietser gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag op de Carel van Manderstraat een aanrijding afgehandeld, waarbij een 51-jarige fietster uit Leeuwarden gewond raakte. De kwam in botsing met de auto van een 26-jarige Leeuwarder. De fietser werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Drachten: politie houdt twee verdachten aan voor bezit harddrugs De politie heeft dinsdagmiddag op de Zuiderdwarsvaart twee inwoners van Drachten van 21 en 24 jaar aangehouden op verdenking van bezit van harddrugs. Tijdens een surveillance zag een motoragent de twee rijden in een auto. Na een stopteken volgde een controle van de auto en de inzittenden. Bij de 24-jarige werd een zakje met speed gevonden. De 21-jarige was in het bezit van een groot geldbedrag. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt twee verdachten aan voor diefstal De politie heeft dinsdagavond laat op de Wismastate twee inwoners van Leeuwarden van 25 en 26 jaar aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten kregen een melding van een inbraak in een berging van een woning. Eenmaal ter plaatse bleek er geen braakschade te zijn en het vermoeden was dan ook dat er gebruik was gemaakt van een valse sleutel. Uit de berging waren zeven kratten bier en een snorfiets weggenomen. De twee Leeuwarders hadden de 37-jarige eigenaar gewaarschuwd, waarna de politie was gebeld. Bij het opnemen van de aangifte bleven de twee Leeuwarders steeds rondhangen. Omdat de agenten de twee niet vertrouwden werden ze aangehouden. In de woning van één van de verdachten vonden de agenten twee kratten bier en een sleutel die paste op de berging. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: beveiligingsmedewerker houdt verdachte aan voor bezit harddrugs
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een
beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan de Nieuwestad geassisteerd bij de aanhouding van een 18-jarige inwoner van Franeker. In de kleding van de Franeker vond de beveiligingsmedewerker een zakje met vier xtc-pillen en een zakje weed. De 18-jarige werd vervolgens aangehouden en de politie werd gewaarschuwd. De verdachte werd overgedragen aan de agenten en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: automobilist aangehouden na verlaten plaats ongeval De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Gysbert Japicxstraat een 38-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. De bestuurder had eerder die nacht in de Willem Lodewijkstraat een 27-jarige fietser uit Leeuwarden aangereden. De 27-jarige kwam hierbij ten val en zijn fiets raakte beschadigd. De automobiliste stopte even, draaide zijn raam open, riep wat en ging er vervolgens vandoor. De fietser zag nog net kans om een deel van het kenteken te noteren. Na onderzoek bleek de auto te staan in de Gysbert Japicxstraat. Hier werd de 38-jarige bestuurder aangehouden. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de man het politiebureau verlaten.

Wolvega: inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Markt. Men kwam in de nacht van dinsdag op woensdag binnen na het forceren van een deur. Uit de winkel werden een aantal LCD tvs weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 46-jarige inwoner van Wolvega aangifte.

Leeuwarden: inbraak in horecagelegenheid
De politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid aan de Pier Panderstraat. Woensdagochtend vroeg zagen agenten dat het rolluik en de deur van het pand openstonden. Eenmaal binnen bleek er te zijn ingebroken. In het pand stonden her en der drankflessen en de twee gokkasten waren opengebroken. Namens het gedupeerde horecabedrijf moet nog aangifte worden gedaan.