Ingezonden persbericht


BackupAgent sluit samenwerkingsverband met Micros

Gezamenlijke levering van schaalbare online-backupdienst voor virtuele omgevingen

Delft, 16 april 2008 - BackupAgent heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met IT-dienstverlener en softwareleverancier Micros. Klanten profiteren hiermee van een schaalbare, virtuele online-backupdienst. De online-backupdienst van BackupAgent vormt een naadloze aanvulling op Desktop Hosting van Micros. Daarbij worden bedrijfsapplicaties geïnstalleerd op een centrale, virtuele server op basis van VMware, die in een datacenter is geplaatst. Klanten kunnen vervolgens vanaf elke locatie via VPN inloggen op hun eigen desktop. Dit maakt de weg vrij voor flexibel remote werken. De online-backupdienst van BackupAgent zorgt voor optimale backup- en recovery-processen van de data op de desktop.

Micros heeft gekozen voor samenwerking met BackupAgent vanwege de flexibiliteit van deze partij. Daarnaast biedt BackupAgent overzichtelijke beheertools waarmee Micros eenvoudig nieuwe klanten kan aansluiten. Deze klanten beschikken dankzij de combinatie BackupAgent en VMware over oneindige schaalbaarheid. Als hun backupbehoefte groeit, zijn de disk-, CPU- en databasecapaciteit snel uit te breiden. BackupAgent kan bovendien diverse storageplatformen beschikbaar stellen, waardoor verschillende groepen gebruikers fysiek van elkaar te scheiden zijn.

"Backup en recovery vormen essentiële componenten van onze dienst Desktop Hosting", zegt Leo Verhart, algemeen directeur van Micros. "Het was voor ons logisch om dit met een online-backupdienst in te vullen. We hebben gekozen voor samenwerking met BackupAgent, omdat deze partner een uitgekristalliseerde online-backupdienst biedt. Bovendien konden we ons bestaande virtuele platform blijven gebruiken. Het was niet nodig om te investeren in aanvullende hardware. Daar komt bij dat online backup van BackupAgent uiterst schaalbaar is, een must om onze klanten maximale flexibiliteit te bieden."

De samenwerking resulteert ook in maximale beschikbaarheid van de desktopomgeving. BackupAgent ondersteunt namelijk load-balancing op virtuele servers. De BackupAgent-servers zijn via CIFS, NFS of iSCSI te verbinden met een redundante SAN of NAS. Data wordt hierdoor bijna real-time op twee plaatsen opgeslagen.

Over Micros

Micros is sinds 1981 actief in de automatiseringsbranche. Waar het bedrijf begon als een van de eerste aanbieders van personal computers,

is het nu een professionele organisatie met veel specialisten met kennis van standaardsoftware, maatwerksoftware, internet en hardware-infrastructuur, en van alle vormen van services en dienstverlening.