Fortis Bank

Persbericht
Brussel, Utrecht, 15 April 2008

Fortis Clearing valt in de prijzen

Fortis Clearing is onlangs uitgeroepen tot "Clearing Service of the Year" door het vakblad Futures & Options World (FOW), een dochter van de prestigieuze Euromoney Group. Fortis werd uitverkozen door een panel van deskundigen en lezers van FOW die online hun stem konden uitbrengen.

Bij de toekenning van de prijs gaf FOW hoog op over de deskundigheid van Fortis. Volgens FOW stak Fortis "met kop en schouders" boven de concurrentie uit. Criteria waren het uitstekende relatiebeheer, de wereldwijde marktdekking en de gerespecteerde positie van Fortis. "In de afgelopen maanden is er in de media meer geschreven over clearing dan in vele jaren daarvoor. Juist dan willen klanten boven alles geen kopzorgen over hun clearing. De naam Fortis werd door de deelnemers aan de online verkiezing verreweg het vaakst genoemd, en daarom is Fortis dit jaar Clearing Service of the Year."

Marcel Jongmans, CEO Global Brokerage, Clearing & Custody bij Fortis Merchant Banking: "Deze belangrijke prijs is een blijk van erkenning voor de deskundigheid van Fortis op het gebied van clearing wereldwijd. Hieruit blijkt dat wij ons internationale netwerk uitstekend weten te benutten en onze klanten toegang kunnen bieden tot een enorme verscheidenheid aan genoteerde, traditionele en minder traditionele beleggingsinstrumenten en alternatieve producten. Met onze sterke klantgerichtheid onderscheiden wij ons van onze concurrenten."

Fortis biedt clearing op ruim zestig van de meest vooraanstaande beurzen wereldwijd aan zowel beursleden als andere marktpartijen. Fortis behoort in iedere tijdszone tot de topdrie clearinginstituten, gemeten naar omzet en aantal klanten.

De FOW-prijzen worden dit jaar voor de tweede keer toegekend. Nominaties zijn afkomstig van de meest vooraanstaande financiële dienstverleners wereldwijd.

Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 35,1 miljard (31/03/2008), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Fortis Merchant Banking
Fortis Merchant Banking verzorgt financiële diensten op maat voor (middel)grote ondernemingen en institutionals. Als wereldwijde organisatie hebben wij ruime expertise in liquiditeitenbeheer, financiering van eigen en vreemd vermogen, gestructureerde financieringen, afdekking van commerciële en financiële risico's en vermogensstructurering. We bieden een compleet dienstenpakket aan internationale producenten, exporteurs en importeurs van grondstoffen. In fondsenadministratie, global custody, securities lending en clearing zijn wij wereldleiders. Het Global Clearing team van Fortis Merchant Banking biedt een breed pakket aan clearingdiensten voor zowel financiële als niet-financiële producten aan beursleden en andere marktpartijen, ook aan beginnende ondernemingen. Met onze schermhandel bieden wij daarnaast elektronische toegang tot veel van de meest vooraanstaande beurzen wereldwijd. De diensten die wij via ons internationale netwerk kunnen aanbieden hebben niet alleen betrekking op traditionele beleggingen zoals aandelen, obligaties, futures en opties, maar ook op energie, warrants, valuta en vele andere financiële instrumenten. Via ons bankennetwerk kunnen wij onze klanten ook treasury- en bankdiensten aanbieden, waaronder financiering en securities lending. Met onze ruime ervaring en hoogwaardige diensten hebben wij een reputatie verworven als leiders in onze sector.
www.merchantbanking.fortis.com

Perscontacten:
Brussel: +32 (0)2 565 35 84 Utrecht: +31 (0)30 226 32 19

Investor Relations:
Brussel: +32 (0)2 565 53 78 Utrecht: +31 (0)30 226 65 66