Persbericht

Manhattan werkt samen met IBM om innovatieve retail-oplossingen te leveren Distributed Order Management-oplossing van Manhattan Associates krijgt IBM Retail Integration Framework-status

Nieuwegein, 16 april 2008 - De Distributed Order Management (DOM)-oplossing van Manhattan Associates, marktleider op het gebied van supply chain-oplossingen, voldoet aan de eisen van het IBM Retail Integration Framework. Dit framework benut open standaarden, zoals Association for Retail Technology Standards (ARTS), Open Application Group Integration (OAGIS) en Global Standards (GS1) om de communicatie toegankelijker te maken tussen diensten, informatiebronnen en zakelijke processen. Hierdoor vormen de winkel en het handelsbedrijf een op elkaar afgestemde omgeving in plaats van losse eilandjes.

Het IBM Retail Integration Framework-initiatief brengt platformonafhankelijke software-aanbieders samen die oplossingen leveren voor de retail-industrie. Binnen dit initiatief werkt IBM samen met een selecte groep van IBM Business Partners om oplossingen te testen die voldoen aan de eisen van nieuwe, op open standaarden gebaseerde winkelomgevingen.

DOM is onderdeel van Manhattan's Order Lifecycle Management-suite binnen het Manhattan SCOPE(TM) (Supply Chain Optimisation - Planning through Execution)-portfolio. De oplossing maakt het voor retailers mogelijk om orders te verwerken vanuit meerder voorraadbronnen. DOM voorziet in verpakkingsmogelijkheden voor producten die online gekocht worden en vervolgens in de winkel opgehaald worden. Daarnaast voorziet het ook in mogelijkheden om orders vanuit de winkel of vanuit de leverancier te verschepen. Deze bedrijfsprocessen zijn mogelijk door zichtbaarheid in de wereldwijde inventaris, een flexibele definitie van order workflow en 'Services Oriented Architecture' (SOA). De 'Available-to-Promise'-webdienst van DOM maakt samenwerking met WebSphere Commerce mogelijk om zo een 'best-in-class' order selling- en fulfillment-suite te leveren.

"De validatie van het IBM Integration Framework zal het fulfilment-proces voor onze retail-klanten verder verbeteren", zegt Eddie Capel, executive vice president voor product management en customer support bij Manhattan Associates. "Manhattan zal de samenwerking met onze partner IBM voortzetten om te zorgen voor innovatieve ontwikkelen binnen de retail-industrie."

Het Retail Integration Framework incorporeert en bouwt op het succes van het IBM Store Integration Framework. Dit is een kant-en-klare SOA-implementatie die operaties binnen de winkel en het handelsbedrijf met elkaar verbindt. Op dit moment heeft IBM 75 business partners met applicaties en assets die te integreren zijn met het Store Integration Framework. Het Store Integration Framework is geïnstalleerd bij ruim 50 retailers die dit weer toepassen in ruim 25.000 winkels.

Meer informatie is te vinden op http://www.ibm.com .

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 17 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software, -processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Manhattan SCOPE(TM) is een portfolio van software-oplossingen en technologie die organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren. Het Supply Chain Process Platform van SCOPE levert het fundament voor vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Daarnaast bevat het platform applicaties die Event Management, Supply Chain Intelligence en Visibility aan Solution Suites leveren. Ook bevat het X-Suite Solutions die oplossingen en/of oplossingscomponenten combineren om te voldoen aan specifieke supply chain-uitdagingen. Meer informatie is te vinden op www.manh.com .