Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 16 april 2008

REAAL VERZEKERINGEN NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM SPEELT THUIS TEGEN ZUID-KOREA

Zojuist heeft in Londen de loting plaatsgevonden voor het promotie/degradatie duel voor de Davis Cup. Het REAAL Verzekeringen Nederlands Davis Cup Team speelt vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 september 2008 een thuiswedstrijd tegen Zuid-Korea. De winnaar van dit duel is in 2009 verzekerd van een plaats in de Wereldgroep. De KNLTB maakt zo snel mogelijk bekend waar en op welke ondergrond de wedstrijd wordt gespeeld.

Davis Cup-captain Jan Siemerink: "Het is mooi dat we onszelf afgelopen weekend in de positie hebben gebracht om een kans te krijgen op het spelen in de Wereldgroep. Zuid-Korea staat tien plaatsen hoger op de internationale ranglijst, dus het kan een lastig duel worden. Maar we hadden ook minder gunstig kunnen loten, dus ik ben niet ontevreden. Daarnaast zorgt het enthousiaste oranjelegioen zeker voor een extra stimulans!

Ook Cornelie van Bergenhenegouwen van hoofdsponsor REAAL Verzekeringen is verheugd dat we thuis spelen. "Zuid-Korea is een gerenommeerde tegenstander, maar wij hebben het voordeel dat we een thuiswedstrijd spelen. Samen met de mannen van captain Siemerink moet het publiek ervoor zorgen dat het REAAL Verzekeringen Nederlands Davis Cup Team volgend jaar weer in de Wereldgroep mag uitkomen. Het is in ieder geval een duel om naar uit te kijken!"

De complete loting ziet er als volgt uit:

Chili - Australië

Groot-Brittannië - Oostenrijk

Zwitserland - België

Kroatië - Brazilië

Israël - Peru

Nederland - Zuid-Korea

Roemenië - India

Slowakije - Servië