Gemeente Leeuwarden

Uitnodiging aan de pers

8 april 2008

Onderwerp: Informatie- en reactieavond mogelijke nieuwe locatie verpleegafdeling de Terp

Op woensdag 16 april wordt er een informatie-/reactieavond gehouden in Het Knooppunt, J.H. Knoopstraat 5 te Leeuwarden. Onderwerp is de Buitenschool als mogelijke nieuwe locatie voor de verpleegafdeling van de Terp. De bijeenkomst is bedoeld voor wijkbewoners, pers en belangstellenden en begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

De gemeente en Zienn (voormalige SMO Fryslân), een organisatie voor maatschappelijke opvang, zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor het verpleeghuis dat nu nog in de Terp gevestigd is. De verpleegafdeling voldoet niet meer aan de eisen die op dit moment aan een verpleeghuis gesteld worden. De Buitenschool aan de J.H. Knoopstraat is één van de mogelijke locaties die geschikt is voor het verpleeghuis. Door verhuizing komt de school medio dit jaar vrij.

Tijdens de avond wordt meer verteld over het verpleeghuis en de eerste plannen hoe het verpleeghuis er uit zou kunnen komen te zien. Vervolgens is er alle ruimte voor uw vragen en reacties.

Voorafgaand aan de informatie- en reactieavond wordt in die week gesproken met het wijkpanel, direct omwonenden en bedrijven en organisaties in de buurt.

U bent van harte welkom op woensdagavond 16 april.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 4002.