Stichting Verliespolis: Onderhandelingen leiden niet tot resultaat

16/04/2008 19:32

Stichting Verliespolis

Den Haag - De onderhandelingen die de Stichting Verliespolis heeft gevoerd met enkele verzekeraars over oplossingen voor consumenten met een beleggingsverzekering hebben vooralsnog niet tot resultaten geleid.

Na 4 maart heeft de Stichting Verliespolis opnieuw intensief onderhandeld met een aantal verzekeraars. Aan die onderhandelingen was een duidelijke deadline verbonden die nog met twee weken is verlengd. Helaas moet geconstateerd worden dat de posities nog steeds te ver uit elkaar liggen en elkaar op dit moment niet gaan naderen. De Stichting Verliespolis betreurt dat, omdat het de inzet was en blijft om op de kortst mogelijke termijn goede oplossingen te bereiken voor zo veel mogelijk mensen. Bij voorkeur zonder dat jarenlange juridische procedures nodig zijn. Op deze manier wordt de Stichting echter weinig keus gelaten.

Het bestuur van de Stichting Verliespolis heeft zijn advocaten gevraagd om dagvaardingen voor te gaan bereiden tegen twee grote verzekeraars, te weten Fortis en Nationale Nederlanden. In december 2007 heeft de Stichting al drie klachten ingediend tegen Delta Lloyd bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). De Stichting Verliespolis benadrukt dat deze kwestie niet alleen het probleem is van de drie genoemde verzekeraars, maar van de hele branche. De activiteiten van de Stichting zullen zich dan ook niet tot de genoemde drie beperken. Tegelijkertijd blijft de Stichting Verliespolis open staan voor overleg met verzekeraars die bereid zijn over goede oplossingen te onderhandelen.

De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Met circa 85.000 aangeslotenen is de Stichting Verliespolis de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.

Noot voor de redactie/