Ingezonden persbericht

()

Rotterdam, 16 april 2008

PvdA blij met succesvolle werktop

Wethouder Dominic Schrijer heeft gisteren op succesvolle wijze allerlei organisaties, bedrijven en instanties bij elkaar gebracht. Daarbij wist hij zeker duizend nieuwe banen voor vooral laaggeschoolde Rotterdammers te realiseren. De werktop werd georganiseerd naar idee van PvdA-raadslid Fouad el Haji.

"Ik zag telkens weer borden in de stad en advertenties in de krant waarmee werkgevers soms bijna wanhopig op zoek waren naar nieuw personeel. Dat is toch raar in een stad met nog zo'n 30.000 werklozen," stelt El Haji. Hij vroeg daarom het stadsbestuur om vraag naar en aanbod van personeel bij elkaar te brengen. Het verbaast hem dan ook niets dat de werktop een succes is geworden. "Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen kan een flinke slag worden gemaakt. Na één avond kunnen weer 1.000 Rotterdammers aan het werk."

De PvdA en het stadsbestuur proberen zoveel mogelijk Rotterdammers aan het werk te helpen. "Zoveel mogelijk mensen moeten meedoen in de stad. Niet meer in de bijstand en niet meer zonder werk. Daar blijven wij ons voor inzetten," aldus El Haji. De werktop zal volgend jaar worden herhaald.
---

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Fouad el Haji, 06-47761192

Victor Gorgels
Beleidsmedewerker Bestuur, Veiligheid en Middelen
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 2105, 06-50 604 314
vgorgels@stadhuis.rotterdam.nl