Antillenhuis


Commandant VKC bezoekt Antillenhuis; Delegatie in Nederland in verband met jubileum NATRES

Vlnr Tom Josefa, Paul Comenencia, Ronald de Jezus, Martin den Dulk (Foto: Antillenhuis/Pevry Press)

Luitenant-kolonel Ronald de Jezus, Commandant van het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan het Antillenhuis. Hij maakte kennis met de Gevolmachtigde Minister, de heer Paul Comenencia. Gedurende het bezoek werd aan de heer Comenencia uitleg gegeven over het doel van het bezoek aan Nederland.

De heer De Jezus was in gezelschap van officieren Tom Josefa en Martin den Dulk. Zij verbleven de afgelopen week op uitnodiging van het Korps Nationale Reserve (NATRES) in Nederland. Dit in verband met de viering rondom het 60-jarig bestaan van NATRES. VKC en NATRES zijn actief op hetzelfde werkterrein. NATRES in Nederland en het VKC op Curaçao/Nederlandse Antillen.

De heren De Jezus, Josefa en Den Dulk hebben deelgenomen aan de festiviteiten alsmede deelgenomen aan een NATRES-symposium. De VKC-officieren verbleven gedurende hun verblijf in Nederland in het Bernardkazerne te Amersfoort.

Informatie over VKC:
Het Vrijwilligers Korps Curaçao is een paramilitaire organisatie met vrijwilligers die het eiland Curaçao en haar bevolking, de Nederlandse Antillen en het Koninkrijk van Nederland en haar koningin, beschermen tegen bedreigingen van binnen- en buiten uit. Naast defensie heeft zij als taak het politie korps te ondersteunen in het handhaven van orde en rust bij bijv. grote evenementen zoals Karnaval. Het VKC heeft tevens bijna 4 jaar als Air Marshall meegevlogen op vluchten van de KLM van en naar Amsterdam.

Het VKC heeft zuster organisaties op Bonaire (VKB), St. Maarten (VKS) en St. Eustatius (VKE) en valt onder het overkoepelend orgaan Vrijwilligers Korps Nederlandse Antillen (VKNA). Het VKC werkt nauw samen met de Koninklijke Marine, Korps Mariniers, Koninklijke Landmacht, Marechaussee, Natres en de Kustwacht.

Meer informatie: www.vkcur.org.